Lemongrass

Lemongrass este o planta zvelta, cu parfum de lamaie, care creste in multe climate tropicale, mai ales in Asia de Sud-Est. Tulpina de Lemongrass seamana cu ceapa verde, dar are bulbul mai putin rotund. Este ingredient comun in bucataria thailandeza, ofera o aroma intepatoare de lamaie si condimenteaza multe feluri de mancare thailandeza.

Aroma lemongrass este de baza in bucataria vietnameza si thailandeza, in special la ceaiuri, supe si preparate curry.

Lemongrass se foloseste la: supe traditionale asiatice, preparate stir-fry, fructe de mare, marinate pentru peste, porc sau pui, preparate curry.

Se potriveste foarte bine cu: Ienibahar, Cardamom, Chili, Scortisoara, Cuisoare, Coriandru, Chimion, Fenicul, Schinduf, Galangal, Ghimbir, Mustar, Boia, Tamarind, Turmeric si Menta.

Lemongrass este de asemenea considerata a avea numeroase beneficii de sanatate, in special atunci cand este utilizata in combinatie cu alte condimente thailandeze, cum ar fi usturoi, ardei iute proaspat si coriandru.

Uleiurile esentiale din lemongrass sunt utilizate in industria cosmetica pentru fabricarea de parfumuri si sapunuri.

Se gaseste sub forma proaspata, uscata sau pudra ("sereh").