Gazpacho este unul dintre cele mai cunoscute preparate spaniole. Este o supa rece, denumita uneori ca o supa-salata, si este in mare parte consumata in lunile de vara, pentru ca este bogata in vitamine si are efect revigorant.
Gazpacho este o supa rece de legume crude originara din sudul Spaniei, regiunea Andalucia. Gazpacho este larg consumat in bucataria spaniola, precum si in tara vecina, Portugalia, unde este cunoscuta sub numele de Gaspacho.
Initial supa se facea cu paine, ulei de masline si usturoi, amestecate cu un lichid precum apa sau otet. Diferite legume si migdale au fost adaugate de-a lungul istoriei. Aceasta supa a evoluat in diferite genuri, cel mai popular in intreaga lume fiind cel al unei supe, care o baza de legume sau fructe ori ambele, si care se serveste rece.
Va prezentam mai jos 5 retete de Gazpacho.
Comentarii:
Excelente rețete dar,se văd doar cu ochelari speciali... Întâmplarea face că am fost prin Spania și am mâncat GASPACHO la un restaurant. Rețeta este simplă. Cubulețe mici de:bacon,ceapă roșie,ardei gras și castraveți.Peste toate astea se azvârle sosul special GASPACHO pe care îl găsiți la Lidl cam de două ori pe an,în săptămâna spaniolă. Supa este într-adevăr delicioasă,răcoritoare și sățioasă.
Nu vad retetele!
Unde sunt retetele?