Supa asta s-a facut singura, eu doar am pregatit materia prima: niste creveti (in reteta de baza, din "Fish Dishes", se recomanda 300 de grame), doua linguri de ulei vegetal, la mine de coco(s), ceva ardei iute, o capatana-doua de usturoi, un pic de gh
mal
Am profitat din plin de "sacul" de leurda pe care l-am cules saptamana trecuta din Retezat.:D
Ne-am infruptat din mancarurile pregatite cu leurda, sa ne ajunga tot anul.:))
Pana acum am gatit-o sub diverse forme....va voi arata retetele pe r
Am folosit: carne si oase de miel, cateva legaturi de loboda, ceapa verde, un morcov si un patrunjel radacina, mici, o legatura de patrunjel verde, o legatura de asmatui. Capul de miel, partea inferioara de la picioare si orice parte care nu se foloseste
mal
Ieri am fost in vizita la vecinii unguri . E de la sine inteles, ca orice muritor cu scaun la cap care viziteaza HU aduce acasa macar o daraba de carnat si ceva paprica, altfel nu merita incursiunea :))
Eu am adus trei feluri de carnat, nu in canti
mal
Nu stiu daca de la lipsa de fier mi se trage sau care o fi baiu' meu, destul ca trag la spanac mai rau ca Popeye marinaru'...
Atat de mult imi place incat l-am gatit in fel si chip pana am ajuns evident si la ...ciorba.
Asta se face atat
Saltimbocca (sau Saltinbocca ) alla Romana (care în traducere direct? înseamna " arunc? în gur? "), e un preparat incredibil de gustos, foarte popular în zona Italiei, Spaniei, Greciei ?i în sudul Elve?iei, ?i este conform re?etei originale f?cut d
Mazarea galbena seamana foarte mult la gust cu fasolea boabe uscata. Si se prepara cam dupa acelasi principiu: trebuie lasata la inmoiat cateva ore in apa rece. Contine substante minerale: Ca, K, Na, P si vitamine: A, B1, B2, B3 si C. Dar este us
Bunica mi-a cules niste fasole verde din gradina ei minunata si am vrut neaparat sa o gatesc (sa nu sfarseasca ascunsa in frigider in sertarul de legume pana nu mai e buna de nimik:)
Deoarece era putina, am hotarat sa folosesc si conserva de linte care
A facut Drupi o varianta pentru piticul ei, am mai dat peste ciorba asta pe blogosfera, aveam ceva carne de ucis si de revizuit varianta mancata in Bucovina, asa ca am comis-o cum stiam eu. Nu a mea, ca nu am mostenit-o.
Am folosit un piept de co
Ingrediente:
3 cartofi
2 cepe
o radacina de patrunjel
o telina radacina si frunze
un ardei gras verde
un gogosar
sare
un dovlecel
un pastarnac
1-2 bobite de piper
2-3 lingurite de ulei de masline
2-3 catei de usturoi
500 g de rosii sau suc d