Cine se trezeste sambata de dimineata, face scones :) In 5 minute faci aluatul, 15 minute stau la cuptor, super schema.
Cum toata saptamana n-am avut timp sa ma gandesc ce o sa mai gatesc maine la Bacania Veche, azi dimineata (foarte dimineata pentru ca m-am trezit la 6 ffs), m-am sucit si m-am invartit pana am pus-o de niste scones - un fel de turtite pe care britanicii le mananca cu ceai, eventual cu unt si dulceata on top. (Btw, am citit ca piata de scones din UK valora 67 milioane de lire sterline in 2005, deci tre' sa fie ceva de capul lor). Ofc, se pot face si scones sarate - cu branza, ceapa, bacon, deci de porc :D
Eu am inceput cu ceva lejer. Scones cu stafide. Am amestecat
275g de fainacu 3 lingurite de
praf de copt(cam un plic) si o jumatate de lingurita de
sare. Am luat
unt de la frigider - 65 de grame - si l-am taiat in cubulete, apoi l-am mixat cu faina (puteti face asta si la robot). Peste toate astea am aruncat si 50g de
stafide. In alt bol am batut un
ou cu 40g de
zahar, apoi am adaugat 150ml de
smantana dulce(30%). Am incorporat in faina si gata a fost aluatul.
Pe care l-am intins pe o suprafata pudrata cu faina. Foaia rezultata tre' sa fie groasa cam de 3 cm.
Dupa care am taiat forme rotunde cam de 5cm diametru (puteti folosi un pahar), le-am pus in tava pe o foaie de copt si au intrat 15 minute la cuptorul incins la 220 de grade, ca apoi sa iasa umflate, pufoase si rumene.
Unii mai putin insomniaci au avut parte de breakfast in bed, cu scones calde, unt si dulceata de zmeura.
Cu ceilalti ma vad maine la Bacanie, ca o sa fac si acolo o tura-doua ;)
Comentarii:
Foarte bune si delicioase
bbbbbbbbrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaavvvvvvvvvvvvvvvvooooooooo
Foarte buna reteta am facuto la scoala in anglia sia a fost foarte buna asa ca am incercat sii acasa cu mama si fratele meu