Prajitura cu foi moi

Ingrediente
5
Aluatul:
Rețete inrudite
-
Prajitura la microunde
-
Prăjitură crinkle, super crocantă și ușor de facut - turkish laz borek
-
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
-
Prăjitură cu cremă de ciocolata și castane cu doar 4 ingrediente
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Intr-un castron, se freaca oui intreg cu zaharul, sarea si coaja de lamiie, se toarna treptat, untdelemnul sau untul topit , ca la maioneza, amestecind mereu cu lingura, apoi se adauga laptele si, la urma, faina cu amoniacul. Aluatul se amesteca bine si se lasa la rece, de seara pina dimineata, sau macar 3-4 ore, acoperit cu nailon, ca sa nu prinda crusta.
- Se imparte, apoi, in jxei bucati egale. Fiecare bucata se intinde, pe masa, in foaie dreptunghiulara de 1 cm^grosime, japoi se asaza pe dosul unei tavi de cea 28/42 cm, pre-larat cu faina si se intinde cu sucitorul, in continuare, ca sa^ acopere toata tava, indreptind marginile cu cutitul.
- Foile se coc la fotf mijlociu, cea 20_minute. Cuptorul nu se deschide 10 minute; dupa aceea, se poate reduce putin focul, daca cuptorul rumeneste prea tare. Foile se suprapun, pe masura ce se coc. Dupa ce s-au racit, se ung cu crema, altfel dupa cea 3?4 ore, vor plesni. Prajitura se lasa pina a doua zi, la rece, ca sa se fragezeasca, apoi se pudreaza cu zahar cu vanilie si se taie in dreptunghiuri de 3/5 cm.
- Prajitura se poate orna cu glazura alba” ca si precedentele, imediat dupa ce s-a umplut cu crema si s-a presat putin cu dosul unei tavi.
- Se pregateste la fel ca varianta I, cu aceeasi crema, sau cu creme de tort mai moi, ca sa se fragezeasca foile.
Retete de prajituri si torturi
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: