De S?rb?torile Pascale am preparat ?i aceste foi mereng umplute cu crem?.
Prepararea foilor necesit? o îndemânare mai mare, dat fiind c? se zdrobesc u?or, fiind din bezea. De fapt nu prepararea lor, manevrarea lor dup? coacere ?i umplerea cu crem?. O s? vede?i despre ce este vorba. Dar eu zic c? merit? efortul.
Ingrediente pentru foile din bezea:
- 6 albu?uri
- 350 g zah?r tos
- 350 g nuc? zdrobit?
- 3 linguri de f?in?
Ingrediente pentru crem?:
- 6 g?lbenu?uri
- 200 g zah?r pudr?
- 200 g unt
- 1 plic pudr? pentru ciocolat? cald?
- 1 linguri?? cafea ness
Mai întâi se zdrobe?te nuca: se poate zdrobi cu un f?c?le? sau se pune în mixer; eu am pus-o în mixer.
Albu?urile se bat spum? cu mixerul, se adaug?, apoi, zah?rul deodat? ?i se bate pân? se înt?resc foarte tare.
Nucile zdrobite se amestec? cu f?ina ?i se adaug? în bezea, amestecând u?or cu o lingur?.
Compozi?ia de albu?uri se împarte în dou?.
Cu ajutorul unei linguri se pune o parte din compozi?ie pe fundul unei t?vi unse foarte bine cu unt ?i tapetat? cu f?in?. Se pun la copt în cuptorul preânc?lzit, la foc mijlociu, cam 20 - 30 minute.
Am încercat s? coc foile ?i pe hârtie de copt dar este mai u?or pe tava uns?. Se desprind mai bine cu ajutorul unui cu?it cu lama lung?, trecut pe sub foaie.
Foaia coapt? se pune pe o bucat? de hârtie cerat?. Poate se va rupe pu?in, se mai întâmpl?, nu v? face?i probleme, se aranjeaz? când se umple cu crem?.
Pentru crem?, se pun g?lbenu?urile într-o cr?ticioar? cu fundul dublu, se adaug? 100 g zah?r pudr?, ?i se amestec? . Se trece cr?ticioara pe foc mic sau pe bain-marie ?i se continu? amestecarea pân? ce g?lbenu?urile î?i dubleaz? volumul ?i vor deveni ca o maionez? groas?.
Se adaug? pudra de ciocolat? ?i ness-ul, se mai amestec? de câteva ori, pân? ce pudra de ciocolat? ?i nessul se dizolv? . Se pune la rece, amestecând din când în când în vas pentru a nu l?sa s? se formeze crust? deasupra cremei.
Untul se freac? spum? cu 100 g zah?r pudr?
apoi se adaug? câte o lingur? din crema de g?lbenu?uri r?cit? .
Crema se pune între foi, iar deasupra pr?jiturii se face o glazur? de ciocolat?.
Eu am pus glazur? de ciocolat? de le Dr. Otker.