Petitchef

Prajitura din pandispan cu fructe si zahar ars

Reteta pentru Prajitura din pandispan cu fructe si zahar ars

Cantitatile ingredientelor si modul de preparare sint identice ca in reteta precedenta.

Se poate prepara din cantitatile reduse la jumatate pentru o cratita de 2 1. Zaharul tos (150 g) se caramelizeaza direct intr-o margine a tavii sau, respectiv, in cratita, la foc mic (nu direct pe flacara, ca sa nu plesneasca smaltul).

Cind apare primul punct caramelizat, se amesteca in mijlocul lui, circular (cu coada unei linguri de lemn), pina cind se atrage, treptat, tot zaharul care se va carameliza in maro deschis si se va forma putina spuma deasupra (zaharul se arde in citeva secunde si, daca se lasa nesupravegheat, se carbonizeaza si capata gust amar).

Dupa ce s-a caramelizat, vasul se ridica depe foc si, imediat, se invirteste, ca sa se glaseze, mai ales, la baza. (Se poate mari cantitatea de zahar, la 200 g, pentru tava si 100 g, pentru cratita). Se lasa sa se raceasca bine. (Cind se raceste, zaharul pocneste).

Dupa aceea, vasul se unge bine lateral si la baza cu tot untul solid, care se va presara cu fructe’e cit se poate de uniform (chiar si suprapuse). Se coc la cuptor, pina cind se inmoaie, apoi se pune compozitia de pandispan, cum s-a aratat in reteta precedenta si se coace, in continuare, la fel.

Se serveste simpla sau ornata cu frisca cu gelatina.

Share this on Facebook


Tweet This!


Share this on del.icio.us


Stumble upon something good? Share it on StumbleUpon


Subscribe to the comments for this post?


Email this via Gmail











Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prăjitură cu migdale - fără gluten
Prăjitură cu migdale - fără gluten
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează