Petitchef

MIC DEJUN ROMANESC -OCHIURI DE OU SI SLANINA FRIPTA

MIC DEJUN ROMANESC -OCHIURI DE OU SI SLANINA FRIPTA mal

M-am intrebat adesea, cat de veche o fi combinatia aceasta de oua si slanina in alimentatia romanilor ?! Evident,felul acesta, prezentat de catre mine , nu e singurul mod in care romanii combina cele doua ingrediente de capatai ale natiei.

Cert este ca, indiferent de modul de preparare , ma dau in vat dupa combinatie. N-o fi ea cea mai sanatoasa, insa consumata cu moderatie ,poate fi o masa excelenta cu care sa ne incepem aceste zile de sfarsit de toamna.

Nu ma laud, dar slaninuta mea e una "bio"...porcul a fost crescut in Apuseni si hranit dupa modelul vechi : cu tarate, urzici, dovleci, porumb....etc, etc :)

De afumat, a afumat-o tata socru, asa cum o face de zeci de ani...si... desi are aproape un an de cand e "pe piata", gustul e la fel ca in prima zi dupa ce a fost data jos din carligul afumatoarei

Asadar, ca sa "preparam" acest minunat mic dejun, taiem mai intai feliute slaninuta, apoi o crestam. O punem in tigaia incinsa si o frigem pe ambele parti (dupa dorinta...mie imi place mai prajita ).

In grasimea lasata de slanina (dupa ce scoatem pe un servet bucatile fripte) spargem doua oua (ale mele de la gainile soacrei ) . Le lasam sa se coaguleze putin, apoi aranjam slaninuta dupa dorinta , punem capacul pe tigaie , stingem focul si lasam ouale sa se inchege sub capac ( in functie de dorinta fiecaruia, ouale pot fi moi sau bine patrunse, adica tari ;) )

Eu, ca sa pacatuiesc pana la capat, le-am pudrat cu vegeta (sorry, asa imi place ) si piper negru macinat pe loc. Drept companie pe farfurie le-am adus cateva fire de ceapa verde impletite-n ...trei :)).

Acuma, va atentionez, cu cea mai mare seriozitate !!! : daca sunteti adeptii dietelor stricte,a hranei "sanatoase " (cu scuzele de rigoare , insa nu inteleg pana in ziua de azi ce e nesanatos la slanina asta adevarata... ouale de gaina crescuta in curte , cu porumb, nestresata , nevasta cu alte 19 gaini la un cocos [cum spun normele UE]...etc ) , nu va apropiati de "fatidica" combinatie!!!

Nici eu n-o fac prea des (o consider delicatesa si dupa cum se stie delicatesele se consuma rar si cand ti-e dor, ca sa le simti gustul ;) )....dar si cand ma apuca pofta de slanina fripta cu oua, n-o mai pot stapani :))
Asta e , acuma...pacatul meu sa fie ! :)

Aveti curajul sa incercati ?! ...

PS: nu uitati de ceapa verde, fara ea... n-are niciun farmec ;) :D










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Articole conexe

Micul dejun - o gustare pe fuga sau o masa regeasca? Micul dejun - o gustare pe fuga sau o masa regeasca? Weekendul motiv de Brunch? Weekendul motiv de Brunch? Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează