Aceasta este reteta noastr? preferat? de somon. Nu am s? dau cantit??i, pentru c? fiecare poate pune ingredintele în ce cantit??i dore?te.
Avem nevoie de:
- medalioane de somon (pute?i folosi foarte bine ?i file);
- l?mâie;
- usturoi;
- cimbru;
- ulei de m?sline;
- sare, piper.
Din zeam? de l?mâie, usturoi, cimbru, sare, piper ?i ulei de m?sline preg?tim un sos pentru marinat?. Medalioanele de somon le sp?l?m ?i le cura??m de solzi (dac? este cazul), apoi le punem într-un castron ?i turn?m marinata peste ele. Acoperim castronul cu folie alimentara ?i las?m la frigider o or?.
Dup? o ora scoatem medalioanele ?i le punem la cuptor. Pute?i s? le pune?i într-o tav? uns? cu unt ?i s? acoperi?i cu folie de aluminiu, dar pentru c? somonul este un peste gras, eu îl fac pe gr?tarul de la cuptor. V? sf?tuiesc ?i pe voi s? face?i la fel, pentru c? astfel se scurge mare parte din gr?sime. Dac? medalioanele au capetele ceva mai lungi ?i ar putea atârna, ar fi bine s? le t?ia?i, pentru c? vor c?dea în timpul coacerii ?i risca?i s? rup? cu ele ?i o bucat? bun? din medalion (eu am pa?it-o de câteva ori ?i nu aratau deloc bine medalioanele). Sub gr?tar pune?i o tav? în care s? se scurg? grasimea. Nu uita?i s? turna?i pu?in? ap? în ea, pentru c? altfel gr?simea care a curs se va arde ?i ve?i umple cuptorul de fum.
Eu le-am ?inut 30-35 de minute la cuptor, iar c?tre sfâr?it am dat drumul la grill pentru a le rumeni pu?in.
Am servit medalioanele cu legume fierte pe aburi, dar pute?i opta la fel de bine ?i pentru cartofi natur. Pute?i stoarce ?i pu?in? l?mâie, dac? mai este cazul. Eu am pus zeama de la 2 l?mâi în marinat? ?i nu a mai fost cazul pentru c? era destul de puternic gustul de l?mâie.
POFT? BUN?!
Comentarii (22):
Amu' io is chef!
DELICIOS!
Ok
Foarte gustoasa
Tam an ce-mi trebuie
Bun
Super reteta
Simplu si sanatos
Rapid si gustos! Excelent!
EXCELENT