Invata sa desfaci o rodie

Invata sa desfaci o rodie

Juicy pomegranate 

Pana sa aflu de aceasta metoda super simpla de a desface rodiile, imi era mereu groaza sa le desfac. Cred ca si voi v-ati chinuit de multe ori, incercand sa desfaceti cate una si ajungand sa va patati cu sucul sangeriu si sa distrugeti boabele prin taierea fructului. ?

Metoda de fata este foarte interesanta si are marele avantaj de a nu distruge boabele si de asemenea nu pateaza.

Aveti nevoie doar de un bol cu apa rece, un cutit, un fund de lemn si rodii.

Cate ceva despre rodie

este un arbust originar din Persia si Mesopotamia
In Europa a ajuns adus de catre cartaginezi si se cultiva in prezent atat in regiunile mediteraneene cat si in alte tari precum: Afganistan, Pakistan, Iran, Himalaya, nordul Indiei, Asia, Malayezia, Spania, California, Arizona etc
contine de trei ori mai multi antioxidanti (vitamina C, acid elagic etc.) decat ceaiul verde si vinul rosu
previne aparitia mutatiilor genetice, a cancerului sau a bolilor datorate scaderii imunitatii

sursa: healthy.ro

How to open a pom

Mod de desfacere 

Spalati rodia bine cu apa rece si cu o solutie de otet + zeama de lamaie (acestea din urma avand proprietati dezinfectante).

Puneti rodia pe un fund de lemn si taiati un capacel, ca in figura 1.

Apoi crestati-o in forma de cruce, nu prea adanc pentru a nu zdrobi boabele si a va pata (fig.2)

Puneti rodia in bolul cu apa rece si defaceti-o sub apa, ajutandu-va de cutit daca nu se desface bine (fig.3)

Culegeti boabele de pe bucatile desfacute, insa tot sub apa (fig.4). Curatati boabele de pulpa necomestibila si de pielita si apoi strecurati-le de apa.

Acum sunteti gata pentru a savura boabele zemoase si pline de vitamine!

Pom pom

* Sfat *

- Cand cumparati rodii, alegeti doar acele fructe care au coaja lucioasa, ferma si au o culoare aprinsa. Daca intrunesc aceste calitati inseamna ca sunt proaspete si se vor desface usor.

- Celor carora nu le plac samburii din rodii, pot prepara un delicios fresh de rodii, prin simpla mixare a boabelor la blender si apoi strecurarea lor de samburii zdrobiti.


L Lifestyle blog

Comentarii

Punctează această reţetă: