Pana sa aflu de aceasta metoda super simpla de a desface rodiile, imi era mereu groaza sa le desfac. Cred ca si voi v-ati chinuit de multe ori, incercand sa desfaceti cate una si ajungand sa va patati cu sucul sangeriu si sa distrugeti boabele prin taierea fructului. ?
Metoda de fata este foarte interesanta si are marele avantaj de a nu distruge boabele si de asemenea nu pateaza.
Aveti nevoie doar de un bol cu apa rece, un cutit, un fund de lemn si rodii.
Cate ceva despre rodie
sursa: healthy.ro
Mod de desfacere
Spalati rodia bine cu apa rece si cu o solutie de otet + zeama de lamaie (acestea din urma avand proprietati dezinfectante).
Puneti rodia pe un fund de lemn si taiati un capacel, ca in figura 1.
Apoi crestati-o in forma de cruce, nu prea adanc pentru a nu zdrobi boabele si a va pata (fig.2)
Puneti rodia in bolul cu apa rece si defaceti-o sub apa, ajutandu-va de cutit daca nu se desface bine (fig.3)
Culegeti boabele de pe bucatile desfacute, insa tot sub apa (fig.4). Curatati boabele de pulpa necomestibila si de pielita si apoi strecurati-le de apa.
Acum sunteti gata pentru a savura boabele zemoase si pline de vitamine!
* Sfat *
- Cand cumparati rodii, alegeti doar acele fructe care au coaja lucioasa, ferma si au o culoare aprinsa. Daca intrunesc aceste calitati inseamna ca sunt proaspete si se vor desface usor.
- Celor carora nu le plac samburii din rodii, pot prepara un delicios fresh de rodii, prin simpla mixare a boabelor la blender si apoi strecurarea lor de samburii zdrobiti.