Petitchef

Iepure la tava

Iepure la tava
De Craciun am avut in casa niste bucati de iepure si de caprioara, de capatat :), aduse tocmai din Italia de o prietena de familie.


Carnea de caprioara este in dreapta, sus:

Bineinteles ca la acest fel de mancare eu nu am avut loc de gatit de taica'meu, si nici nu m-as fi inghesuit, pentru ca vanatul nu-mi place, iar iepure am mancat pe vremea "impuscatului" cam un an, un an si ceva si nu-mi era deloc dor.

Asadar mai intai bucatile de carne se curata de grasime si de pielite. In cazul iepurelui stiu ca acea grasime da un gust specific, neplacut, iar daca este indepartata, friptura are acelasi gust cu carnea de pasare (pe vremuri taica'meu asa ii pacalea pe invitatii care presupunea el ca n-ar fi pus gura pe iepure; le spunea ca e curcan si se manca tot de pe platou :)) nimeni nu sesiza ceva deosebit).

Dupa aceea se da carnea la bait 1-2 zile, intr-un lighean acoperit cu alt lighean. Baitul este facut din o parte otet, o parte apa, 2 parti de vin,in asa fel incat carnea sa fie aproape acoperita, si mirodenii: piper boabe, piper macinat, sare, foi de dafin, nucsoara rasa, si orice alte arome credeti ca se potrivesc la carnea de vanat. Cel putin asa il face tatal meu.

Dupa aceea se scoate carnea din bait si se pune la fript la cuptor intr-o tava de aragaz cu vin si cu putin ulei, acoperita cu folie. Se lasa circa o ora, o ora si jumatate, in functie de aragaz.

Se serveste cu garnitura si salata. Pofta buna! :)
Pana am pregatit eu aparatul, ai mei au si luat doua bucati :)))







Comentarii:

27/01/2014

Ok mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

(0) (0) Abuz
22/01/2014

Arata foarte bine acum trebuie si incercat

(0) (0) Abuz
02/01/2014

Excelent

(0) (0) Abuz
23/11/2013

F bun

(0) (0) Abuz
09/11/2013

Foarte bun

(0) (0) Abuz
24/07/2011

Se putea mai bine

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Iepure la cuptor
Iepure la cuptor
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Iepure salbatic cu masline
Iepure salbatic cu masline
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Iepure la cuptor
Iepure la cuptor
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Iepure la cuptor
Iepure la cuptor
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Iepure cu ciuperci champinion
Iepure cu ciuperci champinion
4 porții
45 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Iepure cu mazare si morcovi
Iepure cu mazare si morcovi
4 porții
1 h 50 m
Ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Carnea de iepure – o delicatesa mai putin apreciata Carnea de iepure – o delicatesa mai putin apreciata

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează