Petitchef

Gogosele frantuzesti

Gogosile frantuzesti sunt un desert ideal si foarte usor de realizat pentru intreaga familie. Fragede, pufoase si extrem de gustoase, merita incercate din plin. Garantam satisfactie! :)

Gustări
5 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

5

Preparare

  • Etapa 1 - Gogosele frantuzesti
    Desfaceti aluatul de patiserie. Taiati sub forma de cercuri folosind un disc special sau un pahar.
  • Etapa 2 - Gogosele frantuzesti
    Luati un disc de aluat si aplicati pe margini putin ou batut. Puneti un alt disc peste el si apasati marginile pentru a le sigila.
  • Etapa 3 - Gogosele frantuzesti
    Asezati cercurile pe o foaie de copt si ungeti-le ou batut folosindu-va de o pensula, apoi presarati cu zahar pudra.
    Coaceți timp de 20 de minute la 180° C.
  • Etapa 4 - Gogosele frantuzesti
    Crema de patiserie:
    Puneti laptele sa fiarba impreuna cu batonul de vanilie. Frecati galbenusurile de ou cu zahar pana cand amestecul este alb si cremos.
  • Etapa 5 - Gogosele frantuzesti
    Adaugati amidonul de porumb si amestecati bine. Cand laptele s-a fiert, se adauga treptat peste amestecul anterior, apoi se pune inapoi in craticioara.
  • Etapa 6 - Gogosele frantuzesti
    Se ingroasa la foc mediu, amestecand constant. Luati craticioara de pe foc si acoperiti cu folie (folia de plastic trebuie sa atinga crema pentru a evita formarea unei pelicule). Lasati sa se raceasca bine.
  • Etapa 7 - Gogosele frantuzesti
    Luati o gogoasa si faceti o gaura intr-o parte cu varful unui cutit. Folosind un posh, umpleti gogoasa cu crema de patiserie.
  • Etapa 8 - Gogosele frantuzesti
    Et voilà!

Observații:

Alternativa la crema de patiserie: le puteti umple cu ciocolata, gem, dulceata, etc...



Poze

Gogosele frantuzesti
Gogosele frantuzesti - poza 2
Gogosele frantuzesti - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

Mari, 05/09/2017

Minunat

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Foie gras, delicatesa bucatariei frantuzesti! Foie gras, delicatesa bucatariei frantuzesti! Sosurile sunt splendoarea si maretia bucatariei frantuzesti "Sosurile sunt splendoarea si maretia bucatariei frantuzesti"

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!


Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează