Gogosele frantuzesti

Gustări
Foarte ușor
40 min

Gogosile frantuzesti sunt un desert ideal si foarte usor de realizat pentru intreaga familie. Fragede, pufoase si extrem de gustoase, merita incercate din plin. Garantam satisfactie! :)

Ingrediente

5

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Gogosele frantuzesti - Preparare etapa 1Desfaceti aluatul de patiserie. Taiati sub forma de cercuri folosind un disc special sau un pahar.
  • Gogosele frantuzesti - Preparare etapa 2Luati un disc de aluat si aplicati pe margini putin ou batut. Puneti un alt disc peste el si apasati marginile pentru a le sigila.
  • Gogosele frantuzesti - Preparare etapa 3Asezati cercurile pe o foaie de copt si ungeti-le ou batut folosindu-va de o pensula, apoi presarati cu zahar pudra.
    Coaceți timp de 20 de minute la 180° C.
  • Gogosele frantuzesti - Preparare etapa 4Crema de patiserie:
    Puneti laptele sa fiarba impreuna cu batonul de vanilie. Frecati galbenusurile de ou cu zahar pana cand amestecul este alb si cremos.
  • Gogosele frantuzesti - Preparare etapa 5Adaugati amidonul de porumb si amestecati bine. Cand laptele s-a fiert, se adauga treptat peste amestecul anterior, apoi se pune inapoi in craticioara.
  • Gogosele frantuzesti - Preparare etapa 6Se ingroasa la foc mediu, amestecand constant. Luati craticioara de pe foc si acoperiti cu folie (folia de plastic trebuie sa atinga crema pentru a evita formarea unei pelicule). Lasati sa se raceasca bine.
  • Gogosele frantuzesti - Preparare etapa 7Luati o gogoasa si faceti o gaura intr-o parte cu varful unui cutit. Folosind un posh, umpleti gogoasa cu crema de patiserie.
  • Gogosele frantuzesti - Preparare etapa 8Et voilà!

Punctează această reţetă

Observații

Alternativa la crema de patiserie: le puteti umple cu ciocolata, gem, dulceata, etc...

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Mari

Minunat

am gătit această rețetă
abuz