Gogosile frantuzesti sunt un desert ideal si foarte usor de realizat pentru intreaga familie. Fragede, pufoase si extrem de gustoase, merita incercate din plin. Garantam satisfactie! :)
Desfaceti aluatul de patiserie. Taiati sub forma de cercuri folosind un disc special sau un pahar.
Luati un disc de aluat si aplicati pe margini putin ou batut. Puneti un alt disc peste el si apasati marginile pentru a le sigila.
Asezati cercurile pe o foaie de copt si ungeti-le ou batut folosindu-va de o pensula, apoi presarati cu zahar pudra. Coaceți timp de 20 de minute la 180° C.
Crema de patiserie: Puneti laptele sa fiarba impreuna cu batonul de vanilie. Frecati galbenusurile de ou cu zahar pana cand amestecul este alb si cremos.
Adaugati amidonul de porumb si amestecati bine. Cand laptele s-a fiert, se adauga treptat peste amestecul anterior, apoi se pune inapoi in craticioara.
Se ingroasa la foc mediu, amestecand constant. Luati craticioara de pe foc si acoperiti cu folie (folia de plastic trebuie sa atinga crema pentru a evita formarea unei pelicule). Lasati sa se raceasca bine.
Luati o gogoasa si faceti o gaura intr-o parte cu varful unui cutit. Folosind un posh, umpleti gogoasa cu crema de patiserie.
Comentarii:
Minunat