Gaufre de Liége pare ca a aparut in secolul 18 ca urmare a poftelor Printului din Liége, care si-a dorit un preparat dulce, iar bucatarul a preparat un aluat in care a turnat cu darnicie zahar si vanilie. Comparativ cu cea de Bruxelles, gofra de Liége este mai mica, pufoasa, foarte dulce si de obicei servita cu un sirop caramelizat deasupra.
In vasul robotului puneti faina, drojdia, zaharul, ouale si laptele. Se framanta timp de aproximativ 4 minute.
Taiati untul in bucati si adaugati putin cate putin in timp ce continuati sa framantati. Se framanta la viteză medie timp de aproximativ zece minute. Aluatul trebuie sa se ia de pe margini. Puneti in frigider pentru 1 h si 30 minute.
O data ce aluatul a crescut, adaugati zaharul perlat, apoi framantati repede pentru a-l incorpora in aluat.Pregatiti bile de aluat de 100 gr.
Ungeti aparatul de vafe si incalziti-l. Așezati o minge de aluat pe fiecare parte, apoi inchideti-l, apasand ferm.
Lasati sa se coaca timp de 4 minute apoi scoateti vafele.
Aluatul nu se desprinde din castron: daca după 10 minute de framantare si dupa incorporarea untului, aluatul nu se desprinde de peretii vasului, puneti vasul robotului in frigider. Lasati-l zece minute, apoi incepeti sa framantati din nou. Faina: ar trebui sa fie tipul 45 sau faina de ovaz.
Comentarii:
Sunt foarte gustoase! Fac frecvent această rețetă pentru copiii mei
Delicios