Gofre de liége

Gustări
12 porții
Ușor
2 h 4 m
385 Kcal

Gaufre de Liége pare ca a aparut in secolul 18 ca urmare a poftelor Printului din Liége, care si-a dorit un preparat dulce, iar bucatarul a preparat un aluat in care a turnat cu darnicie zahar si vanilie. Comparativ cu cea de Bruxelles, gofra de Liége este mai mica, pufoasa, foarte dulce si de obicei servita cu un sirop caramelizat deasupra.


Ingrediente

12

Pentru 12 gofre :

Cost estimat: 3.23 (0.27€/porție)

Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare2 ore
Gătire4 min


Observații

Aluatul nu se desprinde din castron: daca după 10 minute de framantare si dupa incorporarea untului, aluatul nu se desprinde de peretii vasului, puneti vasul robotului in frigider. Lasati-l zece minute, apoi incepeti sa framantati din nou.
Faina: ar trebui sa fie tipul 45 sau faina de ovaz.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 385Kcal
  • Carbo: 53.8g
  • Grăsimi: 15.3g
  • Grăsimi sat.: 9.6g
  • Proteine: 6.7g
  • Fibre: 1.7g
  • Zahăr: 25g
  • ProPoints: 10
  • SmartPoints: 17
Informații nutriționale pentru 1 porție (110g)

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

carma_a2022, 16/03/2022

Sunt foarte gustoase! Fac frecvent această rețetă pentru copiii mei

am gătit această rețetă
poza de carma_a2022
(0) (0) abuz
01/10/2017

Delicios

(0) (0) abuz



+