Fazanul este o delicatete. Este foarte bun la gust, dar pregatirea lui pana la etapa de al savura din farfurie, nu este asa de simpla si de ea depinde si gustul si fragezimea carnii. Eu am primit un fazan gata pregatit si am trecut direct la la faza pregatire pentru friptura. Cu o zi inainte, pregatim fazanul, il curatam bine, il spalam, il stergem cu un prosop curat. Apoi il ungem cu ulei de masline si il condimentam (si in interior si la exterior) cu sare, piper si un condiment pe baza de enzime pentru fragezimea carnii, marca Kotanyi, peste care turnam un pahar de vin rosu. In acest bait il dam la frigider si-l lasam peste noapte.
A doua zi cand il pregatim, pentru ca are carnea destul de tare, se poate opta pentru o fierbere prealabila. Eu am introdus fazanul direct intr-o Punga Magica. Se adauga dupa preferinte, rozmarin sau busuioc, foaie de dafin, boia de ardei. Eu am pus doar salvie, sare, piper si boia de ardei dulce si desi pe instructiunile de la punga magina scrie ca nu necesita lichid, eu am pus totusi o ceasca de supa de carne si putin vin rosu. Apoi am introdus tava la cuptor pentru 1 ora si 30 min.
Cu un sfert de ora inainte de a fi gata, se rupe punga magica si mai lasam putin, cat sa devina crocant. Fazanul se serveste cu garnitura de legume sau cartofi piure (sau natur) si cu sosul din tava. Daca la sosul din tava adaugan suc de portocala este si mai special. De aceea l-am servit la masa alaturi de o Salata de sfecla rosie cu portocale. Incercati... s-ar putea sa va placa.
Comentarii:
Excelenta
Perfect
perfect
Super