FRIGARUI CU PIEPT DE PUI

FRIGARUI CU PIEPT DE PUI

La loc de mare cinste in casa noastra sint frigaruile, sint gustoase, savuroase, au de toate , merg si cind avem musafiri, merg si pentru un prinz de duminica, merg oricum. Pentru un gratar plin cu frigarui, sincer nu le-am numarat niciodata dar intotdeauna s-a umplut gratarul, de regula folosesc un piept de pui mare sau 2 mai mici, pe care le tai in cubulete nu prea mici, cam 2 pe 2 cm. Mai am nevoie de 3 cepe rosii potrivit de mari si pe care le curat , le tai in patru si le desfac in foi ( cam cite 2 odata) . O bucata de slanina afumata cam de 250 -300 g o tai in feliute potrivit de mari, asa , ca sa se plieze egal pe cubuletul de pui.De regula , am 3 ardei grasi de diferite culori: galben, rosu si verde iar rosiile sint cherry (cam 500 g ) iar daca e vara atunci le am in gradina . Daca din intimplare am ciuperci champignon in casa, clar ca le voi pune si pe acelea, este minunat gustul de ciuperca fripta.
Intotdeauna respect niste reguli : incep si termin frigaruia cu ceapa, linga carne pun obligatoriu slanina si celelalte ingrediente le alternez si atunci arata cam asa: ceapa, rosie, ardei, carne, slanina, ceapa.....si tot asa . La sfirsit condimentez totul cu sare si piper . Gratarul trebuie sa fie incins bine, uns cu putina slanina si atunci imediat ele incep sa sfirie, si sa isi schimbe culoarea, cam in 20 de minute de rumenesc si ar trebui sa fie gata .Recunosc ca nu eu sint cea care sta la gratar, nu eu invirtesc dar invirtitul frigaruilor cade intotdeauna in sarcina mea
Gustul legumelor coapte , alaturi de pieptul de pui si de slanina fripta este delicios, trebuie si putina piine proaspata pentru ca ele lasa un pic de sos, exceptional de bun. Pofta buna la frigarui!

D Daniela , bucatarie moldo-ardeleneasca

Comentarii

Punctează această reţetă:

15/08/2012

Azi incers aceasta reteta minunata.

(0) (0) abuz
13/04/2012

Ok

(0) (0) abuz



+