Reteta reconfortanta prin excelenta! II multumim prietenului nostru Kiko de 1000 de ori ca ne-a facut sa descoperim aceasta minune culinara!
Mai jos pasii detaliati ai retetei ↓ ↓
Intr-un castron puneti apa fierbine si cubul de legume pentru supa. Dati deoparte.
Curatati si tocati o ceapa galbena. Rumeniti-o intr-o tigaie cu un strop de ulei de masline timp de aproximativ 5 minute (pana cand devine translucida).
Adagati coquillette si sotati 2 - 3 minute. Deglasati cu vinul alb si amestecati.
Adaugati mazarea, dovlecelul taiat in bucati si amestecati. Sotati 2 - 3 minute.
Dati focul la mediu, adaugati un polonic din supa de legume si amestecati preparatul. Ca intr-o reteta clasica de risotto, asteptati pana cand supa este absorbita de ingrediente, inainte de a adauga alt polonic. Se amesteca regulat si se repeta pana cand am terminat toata supa (aproximativ 15 - 20 de minute)
Taiati branza in cuburi si amestecati-o cu risotto de coquillette
Amestecul trebuie sa fie fin, pastele gatite si dovleceii si mazarea sa fie usor crocante. Bucura-te de masa ta !!
Mai fratilor, cum puteti sa-i spuneti acestei retete "RIZOTTO"? Pai tocmai, ca aceasta denumire vine de la cuvantul "riz" care in franceza inseamna OREZ! Unde este orezul in reteta asta? Cand spui "rizotto" spui o reteta cu orez, vin si parmezan! Tocmai voi, "Petit Chef" sa faceti greseala asta, voi care la un moment dat ne-ati intoxicat cu retete frantuzesti la care nu se uita aproape nimeni? Hahahahahaaaa!
Comentarii:
Mai fratilor, cum puteti sa-i spuneti acestei retete "RIZOTTO"? Pai tocmai, ca aceasta denumire vine de la cuvantul "riz" care in franceza inseamna OREZ! Unde este orezul in reteta asta? Cand spui "rizotto" spui o reteta cu orez, vin si parmezan! Tocmai voi, "Petit Chef" sa faceti greseala asta, voi care la un moment dat ne-ati intoxicat cu retete frantuzesti la care nu se uita aproape nimeni? Hahahahahaaaa!
60 ml apa fierbinte = 3 linguri de supa. Cum ajung la POLONIC? CITITI SI GANDITI INAINTE DE A TRIMITE RETETE.