Se pune carnea intr-un castron,se adauga oul, 1 capatana de usturoi pisat,mararul tocat marunt,sarea piperul si circa 50 gr faina. Se amesteca bine compozitia cu mana pana se omogenizeaza.
Se pune faina pe masa de lucru si se modeleaza piftelele .Se incinge ulei intr-o tigaie si se pun piftelele la prajit pana se rumenesc
Se curata si cealalta jumatate de capatana de usturoi si se piseaza.Intr-o cratita se incing cateva linguri ulei si se caleste usturoiul pana se aureste,se adauga sosul de rosii si se mai da intr-un clocot.
Se completeaza cu apa(aproximativ doi litri), sare ,piper si foi de dafin si se lasa sa fiarba la foc mic.Cand aproape ca a scazut sosul se adauga piftelele si se mai lasa pe foc 10-15 minute.
Daca sosul nu e suficient de gros puteti face un rantas din faina(50 gr faina se dizolva cu apa rece apoi se toarna in cratita cand sosul clocoteste si se mesteca continuu ca sa nu faca cocoloase).
Comentarii:
Yamyyamy!!!!!!!!!!!!!
Faine
Buna
Merci !