Cum să gătești anghinarea în apă?
Anghinarea este una dintre legumele vedete ale primăverii, dar nu știm întotdeauna să o pregătim corespunzător pentru a o savura. Astăzi vă oferim secretele gătirii care nu necesită aproape deloc pregătire!
Ingrediente
2
Materiale
- oală
Preparare
Preparare2 min
Gătire40 min
- Rupeți tulpina anghinarelor și curățați primul strat de frunze.
- Puneți anghinarele cu capul în jos într-o oală cu apă clocotită cu sare, asigurându-vă că sunt bine blocate pentru a nu se răsturna în timpul gătirii.
- Când începe să fiarbă, se lasă aproximativ 25 de minute pentru anghinarele mici și 30 până la 40 de minute dacă sunt mai mari.
- Pentru a verifica gătirea, puteți trage o frunză și dacă nu mai opune rezistență, înseamnă că s-a gatit!
Observații
De ce să gătiți anghinarea cu susul în jos?
Acest lucru permite anghinării să se înmoaie mai repede și să elimine cât mai multă apă.
Cum să mănânci frunzele de anghinare?
Scoateți frunzele una câte una și răzuiți frunza cu dinții pentru a elibera carnea. Frunzele de anghinare pot fi servite cu maioneza, vinegreta sau alioli.
Cum să mănânci inimioare de anghinare?
Inimioarele de anghinare se pot consuma calde și reci, pe plăcintă, pizza sau în salata.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!