Petitchef

Tartă cu lemon curd şi bezea

Desert
8 porții
20 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Pentru aluat. Se amestecă untul cu zahărul cu un mixer la viteză rapidă pentru aproape două minute, după care se adaugă oul. Când acesta s-a incorporat bine, adăugaţi făina şi frământaţi aluatul până are o consistenţă destul de tare. După aceea formaţi o bilă, o puneţi în folie alimentară şi o lăsaţi la frigider pentru cel puţin 30 de minute sau chiar peste noapte. Se întinde aluatul pe masa de lucru cu un făcăleţ până ajunge la circa 0,5 mm grosime. Aşezaţi aluatul într-o tavă unsă cu unt (nu trebuie tapetată cu făină) şi tăiaţi marginile.Înţepaţi tarta din loc în loc cu o furculiţă, acoperiţi cu hârtie de copt şi aruncaţi nişte boabe de fasole pe deasupra, ca să nu se umfle aluatul prea mult. Puneţi tarta în cuptorul încins, în prealabil, şi lăsaţi-o pentru 15-20 de minute, la foc mediu.Lăsaţi-o să se răcească şi să trecem la crema de lămâie, adică lemon curd.
    Lemon curd. Zeama de la cele trei lămâi, împreună cu coaja dată pe răzătoare (de la o singură lămâie) se pun împreună cu untul şi zahărul la bain-marin, până se omogenizează, după care adăugaţi ouăle bătute şi amestecaţi până începe să se desprindă uşor de vas şi capătă consistenţa unei creme fine. Turnaţi-o peste blatul de tartă.
    Bezea. Se bat bine albuşurile cu zahărul şi se adaugă peste tartă (eu nu am spriţ, asa că m-am descurcat cu linguriţa).Băgaţi la cuptor pentru încă 20 de minute la foc mediu spre mic şi gata! Vorba marmotei, aerata e servită :)


Poze

Tartă cu lemon curd şi bezea
Tartă cu lemon curd şi bezea - poza 2
Tartă cu lemon curd şi bezea - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

varga_m2013
varga_m2013, 21/09/2013

FFFFRTE BUN

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/05/2014

Super

(0) (0) Abuz
22/09/2013

O sa incerc sa fac si eu

(0) (0) Abuz
20/09/2013

Pare nemaipomenita

(0) (0) Abuz
20/09/2013

Buonismimo.

(0) (0) Abuz
20/09/2013

Am sa o fac, cred ca-i buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!


Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează