Pentru aluat. Se amestecă untul cu zahărul cu un mixer la viteză rapidă pentru aproape două minute, după care se adaugă oul. Când acesta s-a incorporat bine, adăugaţi făina şi frământaţi aluatul până are o consistenţă destul de tare. După aceea formaţi o bilă, o puneţi în folie alimentară şi o lăsaţi la frigider pentru cel puţin 30 de minute sau chiar peste noapte. Se întinde aluatul pe masa de lucru cu un făcăleţ până ajunge la circa 0,5 mm grosime. Aşezaţi aluatul într-o tavă unsă cu unt (nu trebuie tapetată cu făină) şi tăiaţi marginile.Înţepaţi tarta din loc în loc cu o furculiţă, acoperiţi cu hârtie de copt şi aruncaţi nişte boabe de fasole pe deasupra, ca să nu se umfle aluatul prea mult. Puneţi tarta în cuptorul încins, în prealabil, şi lăsaţi-o pentru 15-20 de minute, la foc mediu.Lăsaţi-o să se răcească şi să trecem la crema de lămâie, adică lemon curd. Lemon curd. Zeama de la cele trei lămâi, împreună cu coaja dată pe răzătoare (de la o singură lămâie) se pun împreună cu untul şi zahărul la bain-marin, până se omogenizează, după care adăugaţi ouăle bătute şi amestecaţi până începe să se desprindă uşor de vas şi capătă consistenţa unei creme fine. Turnaţi-o peste blatul de tartă. Bezea. Se bat bine albuşurile cu zahărul şi se adaugă peste tartă (eu nu am spriţ, asa că m-am descurcat cu linguriţa).Băgaţi la cuptor pentru încă 20 de minute la foc mediu spre mic şi gata! Vorba marmotei, aerata e servită :)
Comentarii:
FFFFRTE BUN
Super
O sa incerc sa fac si eu
Pare nemaipomenita
Buonismimo.
Am sa o fac, cred ca-i buna