Purcelusi si saratele cu untura
Ingrediente
8
Preparare
Preparare50 min
Gătire15 min
- Se pune drojdia cu zaharul la dospit in 100ml de lapte caldut. Intre timp intr-o oala se pun celelalte ingrediente si se adauga si drojdia. Se amesteca bine si se lasa 1/2 ora sa creasca.
Se intinde aluatul (aproximativ 5mm, se taie saratelele de diferite forme (mie imi plac cele rotunde) si inainte de coacere se ung cu ou batut.
Pentru purcelusi cu decupatorul rotund mai mare se taie capul. Pentru urechi se decupeaza un cerc mai mic si se taie in doua. Pentru ochi se pot folosi stafide, iar pentru nas un cerc si mai mic, si se gaureste cu paie in doua locuri.
Se "asambleaza" totul, se ung cu ou batut ssi se coc.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Excelenta, dar m-ar fi ajutat cateva indicatii despre temperatura cuptor si cat sa stea acolo :)
am gătit această rețetă
anonymous
Cred ca fetita mea va adora purcelusii
anonymous
F f f bun
anonymous
Sunt foarte gustoase
anonymous
Mai mult decat bune!
anonymous
Felicitari!!!
anonymous
Ce haiosi sunt purcelusii!Minunata idee,felicitari!Reteta e simpla si daca nu-i pui sare si pui zahar pudra deasupra,cred ca e acelasi aluat care-l facea mamica mea pentru cornulete,cand eram copil.
anonymous
Am sa incerc si eu mi se pare usoara reteta
anonymous
Da fmm reteta
anonymous
Foarte bune,cred ca ar merge si putin chimen sau mac
Punctează această reţetă