Se pune drojdia cu zaharul la dospit in 100ml de lapte caldut. Intre timp intr-o oala se pun celelalte ingrediente si se adauga si drojdia. Se amesteca bine si se lasa 1/2 ora sa creasca. Se intinde aluatul (aproximativ 5mm, se taie saratelele de diferite forme (mie imi plac cele rotunde) si inainte de coacere se ung cu ou batut. Pentru purcelusi cu decupatorul rotund mai mare se taie capul. Pentru urechi se decupeaza un cerc mai mic si se taie in doua. Pentru ochi se pot folosi stafide, iar pentru nas un cerc si mai mic, si se gaureste cu paie in doua locuri. Se "asambleaza" totul, se ung cu ou batut ssi se coc.
Ce haiosi sunt purcelusii!Minunata idee,felicitari!Reteta e simpla si daca nu-i pui sare si pui zahar pudra deasupra,cred ca e acelasi aluat care-l facea mamica mea pentru cornulete,cand eram copil.
Comentarii (21):
Excelenta, dar m-ar fi ajutat cateva indicatii despre temperatura cuptor si cat sa stea acolo :)
Cred ca fetita mea va adora purcelusii
F f f bun
Sunt foarte gustoase
Mai mult decat bune!
Felicitari!!!
Ce haiosi sunt purcelusii!Minunata idee,felicitari!Reteta e simpla si daca nu-i pui sare si pui zahar pudra deasupra,cred ca e acelasi aluat care-l facea mamica mea pentru cornulete,cand eram copil.
Am sa incerc si eu mi se pare usoara reteta
Da fmm reteta
Foarte bune,cred ca ar merge si putin chimen sau mac