Purcelusi si saratele cu untura
Ingrediente
8
Rețete inrudite
-
Saratele fragede
-
Saratele cu branza de oi
-
Saratele facute la aparatul de waffe
-
Saratele de casa cu cascaval
Preparare
Preparare50 min
Gătire15 min
- Se pune drojdia cu zaharul la dospit in 100ml de lapte caldut. Intre timp intr-o oala se pun celelalte ingrediente si se adauga si drojdia. Se amesteca bine si se lasa 1/2 ora sa creasca.
Se intinde aluatul (aproximativ 5mm, se taie saratelele de diferite forme (mie imi plac cele rotunde) si inainte de coacere se ung cu ou batut.
Pentru purcelusi cu decupatorul rotund mai mare se taie capul. Pentru urechi se decupeaza un cerc mai mic si se taie in doua. Pentru ochi se pot folosi stafide, iar pentru nas un cerc si mai mic, si se gaureste cu paie in doua locuri.
Se "asambleaza" totul, se ung cu ou batut ssi se coc.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
04/04/2015
Excelenta, dar m-ar fi ajutat cateva indicatii despre temperatura cuptor si cat sa stea acolo :)
am gătit această rețetă
12/01/2014
Ce haiosi sunt purcelusii!Minunata idee,felicitari!Reteta e simpla si daca nu-i pui sare si pui zahar pudra deasupra,cred ca e acelasi aluat care-l facea mamica mea pentru cornulete,cand eram copil.