Purcelusi si saratele cu untura

Desert
Ușor
1 h 5 m

Ingrediente

8

Preparare

Preparare50 min
Gătire15 min
  • Se pune drojdia cu zaharul la dospit in 100ml de lapte caldut. Intre timp intr-o oala se pun celelalte ingrediente si se adauga si drojdia. Se amesteca bine si se lasa 1/2 ora sa creasca.
    Se intinde aluatul (aproximativ 5mm, se taie saratelele de diferite forme (mie imi plac cele rotunde) si inainte de coacere se ung cu ou batut.
    Pentru purcelusi cu decupatorul rotund mai mare se taie capul. Pentru urechi se decupeaza un cerc mai mic si se taie in doua. Pentru ochi se pot folosi stafide, iar pentru nas un cerc si mai mic, si se gaureste cu paie in doua locuri.
    Se "asambleaza" totul, se ung cu ou batut ssi se coc.

Punctează această reţetă

RReka77

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 3

anonymous

Excelenta, dar m-ar fi ajutat cateva indicatii despre temperatura cuptor si cat sa stea acolo :)

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Cred ca fetita mea va adora purcelusii

abuz

anonymous

F f f bun

abuz

anonymous

Sunt foarte gustoase

abuz

anonymous

Mai mult decat bune!

abuz

anonymous

Felicitari!!!

abuz

anonymous

Ce haiosi sunt purcelusii!Minunata idee,felicitari!Reteta e simpla si daca nu-i pui sare si pui zahar pudra deasupra,cred ca e acelasi aluat care-l facea mamica mea pentru cornulete,cand eram copil.

abuz

anonymous

Am sa incerc si eu mi se pare usoara reteta

abuz

anonymous

Da fmm reteta

abuz

anonymous

Foarte bune,cred ca ar merge si putin chimen sau mac

abuz
  • pagina 1 / 3