Se topeste margarina pe foc apoi se lasa la racit. Intr-un vas mai mare se freaca bine galbenusurile cu zaharul tos si zaharul vanilat In aceasta compozitie se adauga usor, ca la maioneza, margarina topita si racita.
Se incorporeaza faina cernuta, apoi treptat laptele caldut si esenta de vanilie. Albusurile se bat spuma si se amesteca usor de sus in jos in compozitie pana cand totul se omogenizeaza.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava cu pereti inalti unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se introduce tava in cuptorul incins si se coace la foc mic cca. 50-60 minute.
Cand este gata si se stinge focul, se lasa sa se raceasca in cuptor , caci prajitura crescuta frumos se va lasa daca se scoate imediat. Se pudreaza cu zahar cu aroma de vanilie.
I se spune DESTEAPTA , pentru ca in timpul coacerii, se formeaza doua straturi de blat iar la mijloc unul de crema.
Comentarii (15):
Este o prăjitură super bună și de nota 10+.Chiar acum făcută. Mulțumim pt rețetă.
Verry good
O prajitura inteligenta,nu desteapta
Excelent
O prajitura deosebit de gstoasa
Este o delicatese
Excelente
Super!
URMEAZA SA O FAC ,DAR DIN POZE CRED CA ESTE FFF.DESTEAPTA SI FF.BUNA.VOI REVENI CU IMPRESII CONCRETE.
Faina