În primul rând încingem cuptorul la 200 de grade şi pregătim o formă specială de brioşe cu hârtiuţele adecvate.
Într-o bol amestecăm ingredientele uscate – făina, zahărul şi praful de copt. Într-un alt bol mixăm oul cu iaurtul şi uleiul. După preferinţă se poate folosi un iaurt simplu sau de fructe – eu am ales unul cu aromă de cireşe pentru a potenţa gustul zmeurei pe care am adăugat-o mai târziu.
Amestecul de ou şi iaurt îl adăugăm făinii cu zahăr şi amestecăm bine şi rapid, însă nu prea mult pentru a obţine brioşe pufoase. În cele din urmă adăugăm zmeura – dacă folosiţi zmeură congelată, aşa cum am făcut eu, recomand să o adăugaţi compoziţiei înainte de a se decongela, astfel încât ea să îşi păstreze sucurile şi textura.
După ce am amesteca compoziţia de brioşe, o împărţim în cele 12 forme şi le introducem la cuptor pentru 30 de minute.
Le lăsăm să se răcorească bine, bine, apoi le pudrăm cu zahăr vanilat şi ne bucurăm de un răsfăţ dulce.
Rețeta aceasta e gresita, dupa ce am pus toate ingredientele in ordinea descrisa n am putut amesteca compoziția, a iesit ca unna de biscuiti. Asta e prima si ultima rețetă pe care o incerc de pe acest site. Dezamagitor.
Aceasta reteta este un dezastru! Cantitatea de făina este mult prea mare, nu sunt pufoase, nici prea dulci si s-au si lipit de hârtiile de copt. A fost imposibil sa le desprind. Păcat de ingrediente si de timpul pierdut.
Din pacate am incercat si eu reteta si regret amarnic..este prima oara in viata mea cand incerc sa fac briose si desi eram sceptica de la inceput (in legatura cu gramajul la faina) am respectat intocmai reteta si a trebuit sa adaug lichide destule ca sa pot manevra compozitia. Ori ai gresit cand ai scris gramajul ori ai facut misto de noi...cert este ca de la tine nu mai incerc nici o reteta
Comentarii (37):
Nu au ieșit briose, ci niște aluat crud la interior și crusta tare ca piatră la exterior.
O rețetă naspa
Aceste briose au fost apreciate! Multumesc!
Rețeta e Greșită!!!
Rețeta aceasta e gresita, dupa ce am pus toate ingredientele in ordinea descrisa n am putut amesteca compoziția, a iesit ca unna de biscuiti. Asta e prima si ultima rețetă pe care o incerc de pe acest site. Dezamagitor.
Cea mai odioasa reteta de briose ever. Faina prea multa si zaharul tos ramane intreg. Timp pierdut. Traduceti mai cu atentie retetele
Aceasta reteta este un dezastru! Cantitatea de făina este mult prea mare, nu sunt pufoase, nici prea dulci si s-au si lipit de hârtiile de copt. A fost imposibil sa le desprind. Păcat de ingrediente si de timpul pierdut.
Din pacate am incercat si eu reteta si regret amarnic..este prima oara in viata mea cand incerc sa fac briose si desi eram sceptica de la inceput (in legatura cu gramajul la faina) am respectat intocmai reteta si a trebuit sa adaug lichide destule ca sa pot manevra compozitia. Ori ai gresit cand ai scris gramajul ori ai facut misto de noi...cert este ca de la tine nu mai incerc nici o reteta
DELICIOS !!! miamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :))))))
Daca fructele ajung in zona hartiei se lipesc de aceasta si se desprind impreuna cu hartia.
Si faina este cam multa si temperatura cuptorului este prea mare. Briosele se coc la 180 C aprox. 20 de minute.