Cum iubi avea pofta de peste facut ca la mamica lui acasa si pentru ca aveam la frigider un minunat crap de Dunare m-am pus pe treaba.Am spalat pestele si l-am portionat. Intro farfurie am pus malai, codiment petru peste, sare si piper dupa gust si le-am amestecat.
Am dat bucatile de peste prin malai, doar pe cale care incapeau la o tura de prajit. Celelalte se dau prin malai cand se pun in cratita pentru ca malaiul sa nu se ude.
Am pus pe foc o cratita cu ulei, l-am lasat sa se incinga bine si apoi am pus pestele. Se prajeste la foc mediu pana capata o crusta aurie. Trebuie avut grija la intensitatea focului pentru ca daca e prea incet pestele o sa se imbibe de ulei, iar daca e prea tare o sa se arda la suprafat si o sa raman crud la interior.
Cand pestele s-a prajit se scoate pe hartie absorbanta pentru a suge excesul de ulei.
Cat pestele se prajeste se prepara sosul. Usturoiul se piseaza, se freaca cu putin ulei de masline si apoi se amesteca cu suc de rosie. Se mai adauga codimente dupa gust, eu am pus doar un praf de cimbru si unul de piper.
Se serveste cu mamaliguta calda.
Pofta buna!