In copilarie,nu era dimineata in care sa nu ma astepte pe masa o cacao cu lapte.
Trebuia sa fie strecurata,nici calda nici rece,fara bulgari de cacao nedizolvata,fara urme de caimac.
Nu eram mofturoasa nu ?
Mama mi-o facea cu cacao.
Bunica mi-o facea cu Cicoare.
Cicoarea este un surogat de cafea,care se prepara din radacina plantei
Chicorium intybus despre care puteti citi mai multe aici.
E floricica aia albastra de care sunt pline pajistile toata vara,pana toamna tarziu.
A iesit din moda,dar eu am prins-o inca in plina glorie.
Aveam intotdeauna langa cana cu cacao,un corn cu unt .
Oricum,minunata cana de cacao cu lapte,s-a pierdut odata cu copilaria,in momentul in care am trecut la cana cu cafea.
Frunzarind zilele trecute o carticica cu retetele lui Jamie Oliver,am dat peste reteta asta care mi-a redeschis pofta. Pentru 2 portii avem nevoie :
550 ml lapte
2 linguri de cacao din cea mai buna calitate
zahar dupa gust
o mana de bomboane marshmallow
Punem cate o lingura de cacao si zahar in cani.
Incalzim laptele pana la punctul de fierbere.Adagam apoi putin cate putin lapte fierbinte in fiecare cana si invartim cu lingura pana cand cacaoa si zaharul se transforma intr-o pasta fina.
Laptele ramas,se spumeaza intr-un shaker sau intr-un termos mare,bine inchis si tinut cu un prosop,ca sa nu va opariti.Scuturati bine.
E bine ca termosul sa fie mare,cu mult aer care sa se combine cu laptele.
Eu am facut manevra asta deasupra chiuvetei,pantru ca sigur va curge putin lapte pe langa termos. :)
Data viitoare il spumez cu dispozitivul de la aparatul de cappuccino.
Punem marshmallows in cana si turnam laptele spumat.
Eu am avut bomboane cu gust de portocala care s-au pupat perfect
cu bautura.
Puteti presara deasupra cateva firisoare de cacao,scortisoara,sau ciocolata.
Pofta buna !