Petitchef

Varzari

Aperitiv
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Aluat:

Preparare

  • Se dospeste drojdia in lapte si se amesteca cu oul si faina, adaugand incetinel si untul topit
    Obtinem o coca elastica pe care o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
    Cantitatea de lichid este mereu ajustabila, rezultatul trebuie sa fie asa cum descris mai sus
    .Variatia mea, facultativa, a fost 150g faina alba si 150 g faina integrala.
  • Varza taiata fideluta se presara cu sare si se lasa deoparte.Dupa aproximativ 30 minute se stoarce de zeama si se caleste in ulei, amestecand des sa nu se prinda de cratita.Se sareaza si pipereaza dupa gust.
  • Se intinde coca in foaie patrata, cam de 1/2 grosimea unui deget mai subtirel, 5mm si se taie in dreptunghiuri de marimea unei palme. Pe una dintre jumatati se pune o lingura de umplutura, se acopera umplutura cu a 2-a jumatate si capetele de aluat acum regasite se contopesc cu ajutorul degetelor sau cu o furculita. Le putem lasa cateva minute la odihna.
  • Se prajesc la foc mediu, in baie de ulei pana se rumenesc frumos. Se scot pe hartie absorbanta.
    Se servesc cu smantana si cu vin de buturuga daca aveti.
  • Daca tot pornit, din jumatate de cantitatea de aluat facut varzari la cuptor, sa vedem ce preferam. Foaia se taie in patrate, umplutura se pune pe mijloc, se unesc, ca o cupola, colturile patratului, se lasa deoparte 20 minute si se dau la cuptor, la foc incins la temperatura medie (375F) pana se rumenesc frumos.


Poze

Varzari
Varzari - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

31/10/2013

Varzarile amintiri din copilaria petrecuta pe meleagurile iasilor

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/12/2011

Usor de facut si excelente

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
20 porții
22 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Buddha bowl vegetarian
Buddha bowl vegetarian
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
4 porții
22 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează