Pentru inceput, amestecat cele 5 linguri de lapte caldut cu, 30 gr faina, drojdia si un praf de sare.Se lasa sa se odihneasca 20-25 min Intre timp pregatit lichidele.ancalzit apa amestecata cu esenta de rom, zaharul si untul.
Dupa ce amestecat bine untul adaugat ourile batute, si continuat sa amestec, pana sa incorporat totul bine.Dupa care adaugat peste maia, faina si lichidele.Si pus la MP la program rapid, dupa ce termina de framantat ,scoso din priza si lasat coca acolo cam o ora.
Ampartit in doua, nu e nevoie sa framant coca, doar modelat putin sa-i dau forma rotunda, iar cu mainile de faina anceput sa-i fac o gaura in mijloc, tragand inspre exterior lam largit, pana dat forma de cerc.
Dupa ce si-a dublat vilumul ornat cu zaharul umed si fructele.A durat cam 30 min dospirea.Dupa 30 min la cuptor cu temperatura de 200ºC.Cuptorul incins dinainte de al baga in cuptor. Uitati ce bine mi-au iesit fiind primi mei rosconi. Si la gust nu va zic sant deliciosi.
Comentarii:
E superba dar nu sa specificat ca in aluat trebuie rase coji de lamie si portocale ese super de parfumat