Se incalzeste laptele si se amesteca cu drojdia. Intr-un bol se pune faina. Se faca o gaura in mijloc si se pune oul, sarea, zaharul, vanilia si uleiul iar apoi se toarna laptele.
Se framanta bine, apoi se lasa la dospit . Cand a dospit se imparte in 4-5 depinde cat de mari ii vreti si se face din fiecare cate un snur gros cam cat degetul mic.
Se infasoara pe un cilindru fie de lemn fie de sticla unse cu ulei, astfel incat sa lasati spatiu cam de 0,5 cm intre dungile de aluat infasurat .
Se unge cu ulei si , se presara zahar apoi se ruleaza cilindrul pe masa de lucru astfel incat sa se uneasca aluatul intre el. pus folie de aluminiu pe lemn pentru ca era lemn tratat dar daca e lemn curat nu e nevoie.
Se pune deasupra carbunilor si se rasuceste din cand in cand. Atentie ca se face foarte repede. Cand este rumenit pe toate partile , se da prin nuca macina si se scoate de pe cilindru.
Comentarii:
Nu comentez reteta, este ok dar numele corect este 'Kurtos Kalacs'. Credeti-ma, sunt ungur :)
Super !
carina pupici
Super buna reteta !
Incerc sa o fac si eu.Imi doresac de mult aceasta reteta.Multumesc pentru ea.
Aperitiv?
E desert, nu aperitiv. O prezentare mediocra!
Aperitiv?
Foarte fain
Ok!!!!!!!!!!!!
Excelent