Acum ori se face aluatul in masina de piine cumfacut , sau clasic astfel;Faina se pune intr-un recipient si i-se face un crater la mijloc.Drojdia prpaspata se zdrobeste si se pune in crater, s epresara zaharul si laptele caldut si se amesteca putin si se lasa ca 30 min. sa dospeasca.
Untul/grasimea se topeste in 125ml apa, eventual se lasa sa sa racesca putin, si se pune peste faina impreiuna cu sarea, dar pe margine nu direct in contact cu drojdia.Acum se incepe framinarea energica ca.10 minute pina cind aluatul se desprinde de pe peretii recipientului.
Aluatul se presara cu ceva faina si se acopera cu o punga de nailon si un prosop,ori se pune in frigider peste noapte.(a doua varianta este de indicat). Dupa ce aluatul a dospi vizibil,acesta se pune pe masa de lucru usor infainata si imparte in parti egale si se formeaza chifle.
Procedat putin altfel ca in reteta initiala. format chiflele, le-am inmuit intr-un recipient in care amestecat 1/2ls amjdon alimentar si apa, dupa care a- presat putin aluatul ud in alt recipient cu seminte de tot felul.
Dupa acest procedeu lasat chifle 20 min.sa odihneasca, dupa care cu taietorul de mere, presat peste fiecare chifla, pentru a obtine forma cit de cit tipica a acestor KAISERSEMMELN-sint chifle tipic Austriece-Kaisersemmeln Chiflele astfel pregatite asezat pe tava cu ceva loc intr-e ele pentru a avea loc in timpul dospitului.
Acoperit cu un sac de nailon si un servet de bucatarie si lasat ca 40-45 de minute sa dospeasca. Inaite de a intra la copt le-am stropit cu ceva apa calduta, (cu ajutorul unei sticle de plastic, pentru stropit florile sau rufele de calcat) si copt la 250°C ca 15-20min.