Petitchef

(KAISER)-SEMMELN

Aperitiv
4 porții
1 oră
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Acum ori se face aluatul in masina de piine cumfacut , sau clasic astfel;Faina se pune intr-un recipient si i-se face un crater la mijloc.Drojdia prpaspata se zdrobeste si se pune in crater, s epresara zaharul si laptele caldut si se amesteca putin si se lasa ca 30 min. sa dospeasca.
  • Untul/grasimea se topeste in 125ml apa, eventual se lasa sa sa racesca putin, si se pune peste faina impreiuna cu sarea, dar pe margine nu direct in contact cu drojdia.Acum se incepe framinarea energica ca.10 minute pina cind aluatul se desprinde de pe peretii recipientului.
  • Aluatul se presara cu ceva faina si se acopera cu o punga de nailon si un prosop,ori se pune in frigider peste noapte.(a doua varianta este de indicat).
    Dupa ce aluatul a dospi vizibil,acesta se pune pe masa de lucru usor infainata si imparte in parti egale si se formeaza chifle.
  • Procedat putin altfel ca in reteta initiala.
    format chiflele, le-am inmuit intr-un recipient in care amestecat 1/2ls amjdon alimentar si apa, dupa care a- presat putin aluatul ud in alt recipient cu seminte de tot felul.
  • Dupa acest procedeu lasat chifle 20 min.sa odihneasca, dupa care cu taietorul de mere, presat peste fiecare chifla, pentru a obtine forma cit de cit tipica a acestor KAISERSEMMELN-sint chifle tipic Austriece-Kaisersemmeln
    Chiflele astfel pregatite asezat pe tava cu ceva loc intr-e ele pentru a avea loc in timpul dospitului.
  • Acoperit cu un sac de nailon si un servet de bucatarie si lasat ca 40-45 de minute sa dospeasca.
    Inaite de a intra la copt le-am stropit cu ceva apa calduta, (cu ajutorul unei sticle de plastic, pentru stropit florile sau rufele de calcat) si copt la 250°C ca 15-20min.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chec cu ciocolata si... maioneza
Chec cu ciocolata si... maioneza
8 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cheesecakes cu speculoos - fără coacere
Cheesecakes cu speculoos - fără coacere
12 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Tarta regilor-varianta mini
Tarta regilor-varianta mini
12 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Copane de pui cu marinadă japoneză
Copane de pui cu marinadă japoneză
4 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chifle cu cerneala de sepie
Chifle cu cerneala de sepie
7 porții
3 h 45 m
Ușor

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează