Le asezam intr-o oala sau cratita si adaugam o lingura de sare. Am observat din proprie experienta ca daca le asezam pe un singur rand se vor sparge mai putine la fiert. Umplem cu apa astfel incat sa acoperim ouale cativa centimetri. Nu va faceti probleme daca se mai sparg la fiert, se intampla.
Pana cand fierbe apa, lasam focul mediu.
Cand incepe sa fiarba dam focul mic. Veti vedea ca in apa va aparea o spuma. Lasam la fiert cu foc mic 10 minute pe ceas. Pregatim un loc in care sa le scoatem pe un servetel.
In acest timp punem vopseaua intr-un castron cu apa calduta si o lasam cateva minute, astfel incat sa se inmoaie si sa se amestece culoarea normala cu cea sidefata.
Cu o lingura, sau o spumiera scoatem ouale pe rand si le stergem cu un servetel, sau cu un prosopel curat. Facem astfel pentru a lua excesul de spuma care ramane din oala.
Alt secret pentru vopsirea oualor: Pentru aceasta culoare putem folosi vopseaua fara manusile din pachet, auriul se ia cu usurinta la spalt. Cel putin mie mi-a fost mai usor asa, am avut un control mai mare asupra uniformitatii culorii. Nu incercati acelasi lucru pentru albastru, mov sau verde...
Cand ouale nu mai sunt fierbinti si le putem manevra cu mana, punem cateva picaturi de vopsea in palma, frecam palmele (IMPORTANT) pentru ca vopseaua sa se distribuie uniform in ambele maini si apoi vopsim oul prin miscari rapide, acoperind toata suprafata lui. Repetam operatia de 2 ori.
Ungem ouale vopsite cu ulei de masline.
Pregatim un cosulet dragut si asezam ouale. Eu am folosit o “iarba artificiala” care era initial verde, pe care am colorat-o cu spray auriu.