Cum să gătești un ou prăjit

Antreuri
Foarte ușor
4 min
207 Kcal

Pregătiți chiflele, este vremea perfectă pentru ouă prăjite! Pentru că nu, nu este atât de ușor să reușești acest fel.

Ingrediente

1
Cost estimat: 0.26 (0.26€/porție)

Materiale

  • o tigaie

Preparare

Preparare1 min
Gătire3 min
  • Într-o tigaie la foc mediu, adăugați un strop de ulei de măsline sau puțin unt.
  • Odată ce tigaia devine fierbinte, spargeți oul în ea și gătiți timp de 3 minute. Albușul se va coagula în jurul gălbenușului și va începe să se rumenească.
  • După cele 3 minute, scoateți oul din tigaie cu o spatulă și bucurați-vă!

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 207Kcal
  • Carbo: 0.4g
  • Grăsimi: 20.1g
  • Grăsimi sat.: 3.4g
  • Proteine: 6.2g
  • Fibre: 0g
  • Zahăr: 0.3g
  • ProPoints: 6
  • SmartPoints: 7
Informații nutriționale pentru 1 porție (65g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Olympiachefmichelin

Cum sa gatesti un ou prajit? Reinterpretat. Eu fac ou prajit de 40 de ani. E felul principal de mincare in fiecare zi la micul dejun. Eu cred ca se face mai bine daca pui in tigaie o baie de ulei pina la nivelul oului iar oul il prajesti 5-10 minute pina se ard marginile si galbenusul e prajit tare. Apoi oul il maninci cu piine unsa cu unt. E reteta mea veche de secole si e imbatabila. Sa savurati cu placere aceasta reteta. Multumesc aplicatiei Petit Chef pt. sansa de a vedea o reteta de ou prajit.

am gătit această rețetă
abuz