Tort piscoturi
Ingrediente
8
Preparare
Preparare30 min
Gătire3 ore
- -Se bat ouale ca pentru omleta.Se pune zaharul,laptele si ouale la baie de abur si se amesteca pana cand se face ca o smantana.Se face gelatina si se amesteca cu compozitia(gelatina se face dupa instructiunile de pe pachetel.se amesteca usor cu compozitia care ai lasat-o putin la racit.)Se tot amesteca in ea sa nu faca pojghita.
-Intre timp se bate frisca lichida cu mixerul pana cand se intareste de tot(nu se mai misca).Frisca si compozitia se amesteca pana cand se omogenizeaza(nu te speria daca e prea subtire.se va intari).
- Intr-o oala rotunda tapetata cu folie de aluminiu (sau folie transparenta) ,se incepe cu fructele.Le asezi frumos,te gandesti cum o sa se vada cand o rastorni.Se pune apoi un strat de compozitie ,apoi un strat de piscoturi inmuiate putin in sucul de la compot(ca la tiramisu cu cafeaua).Piscoturile se pun un strat pe orizontal si celalat invers (sa se intretaie).Termini cu un strat de piscoturi.
-Dupa 3-5 ore se rastoarna pe o farfurie.
CREMA SE INTARESTE IN 3-5 ORE!!!Nu se lasa mai mult de 5 ore in frigider, ca se lipesc crema si piscotuirile de folia de aliminiu.
!ca sa nu se vada pe lateral piscoturile,in momentul in care le asezi,lasa 1 cm pe margine sa ajunga crema(adica sa nu le pui exact pana la marginea tavii)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Este in tort gustos.
anonymous
Mili
anonymous
Delicios
anonymous
Este super delcioas tortul acesta!! ( si usor de preparat)
anonymous
Super
anonymous
Delicios
anonymous
E naspa rau
anonymous
Inca nu an facut dar cred cac e buna
anonymous
Jme
anonymous
Mmmm , deliciossss!!!!!!♥♥♥
Punctează această reţetă