Surimi cu garnitura de orez
Ingrediente
4
Pt. garnitura de orez:
Pt décor:
Preparare
Preparare15 min
Gătire10 min
- Punem bastonasele de surimi in apa clocotita cu putina sare, pentru 2-3 minute, apoi le scoatem intr-un bol si stoarcem zeama de la ½ lamaie peste ele.
Batem oul cu apa, faina si condimentele, omogenizam bine, rezulta un aluat de consistenta unei smantani mai groase, dar care curge. Trecem bucatile de surimi prin acest aluat. - Punem intr-o tigaie uleiul de palmier si cand este bine incins prajim surimi-urile pe ambele parti dupa care le scoatem pe un servet de hartie.
Cand am terminat de prajit, tragem cratita de pe foc si in uleiul incins, adaugam rosiile pentru décor, cam 10 secunde, nu mai mult, nu vrem sa se crape, ci doar sa se inmoaie o ideie si sa-si schimbe putin culoarea dupa care le scoatem cu o paleta pe servet de hartie. - Punem intr-o cratita apa cu sare si ulei iar cand da in clocot, adaugam mazarea. Lasam pana ajunge dinnou la punctul de fierbere si adaugam si orezul. Acoperim cratita cu o folie de aluminiu, punem si capacul si din acest moment, lasam la fiert exact 10?, dupa care oprim focul si indepartam capacul, dar lasam acoperita cratita cu folia, inca 15.
- Timp in care orezul va absorbi tot lichidul ramas, iar bobul va ramane intreg. Amestecam putin, deoarece mazarea va ramane deasupra, nu va fie frica, bobul nu se va sparge, iar garnitura, va fi gata de servit.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
ESTE CEA MAI BUNA RETETA.SI AM VARSTA DE 11 SI POT S-O GATESC
am gătit această rețetă
H
horhepetrescu
Surimii sunt alimente artificiale. Nesanatos!
anonymous
Foarte bun mie imi place !
anonymous
Arata super si cred ca e si gustoasa
anonymous
Anul sarpelui chinezesc e superb
anonymous
Super
anonymous
Delicios...
anonymous
Suuuper imi palce mult
anonymous
Cea mai tare
Punctează această reţetă