Surimi cu garnitura de orez

Altele
Foarte ușor
25 min

Ingrediente

4

Pt. garnitura de orez:

Pt décor:

Preparare

Preparare15 min
Gătire10 min
  • Punem bastonasele de surimi in apa clocotita cu putina sare, pentru 2-3 minute, apoi le scoatem intr-un bol si stoarcem zeama de la ½ lamaie peste ele.
    Batem oul cu apa, faina si condimentele, omogenizam bine, rezulta un aluat de consistenta unei smantani mai groase, dar care curge. Trecem bucatile de surimi prin acest aluat.
  • Punem intr-o tigaie uleiul de palmier si cand este bine incins prajim surimi-urile pe ambele parti dupa care le scoatem pe un servet de hartie.
    Cand am terminat de prajit, tragem cratita de pe foc si in uleiul incins, adaugam rosiile pentru décor, cam 10 secunde, nu mai mult, nu vrem sa se crape, ci doar sa se inmoaie o ideie si sa-si schimbe putin culoarea dupa care le scoatem cu o paleta pe servet de hartie.
  • Punem intr-o cratita apa cu sare si ulei iar cand da in clocot, adaugam mazarea. Lasam pana ajunge dinnou la punctul de fierbere si adaugam si orezul. Acoperim cratita cu o folie de aluminiu, punem si capacul si din acest moment, lasam la fiert exact 10?, dupa care oprim focul si indepartam capacul, dar lasam acoperita cratita cu folia, inca 15.
  • Timp in care orezul va absorbi tot lichidul ramas, iar bobul va ramane intreg. Amestecam putin, deoarece mazarea va ramane deasupra, nu va fie frica, bobul nu se va sparge, iar garnitura, va fi gata de servit.

Punctează această reţetă

CClub43ers

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

ESTE CEA MAI BUNA RETETA.SI AM VARSTA DE 11 SI POT S-O GATESC

am gătit această rețetă
abuz

horhepetrescu

Surimii sunt alimente artificiale. Nesanatos!

abuz

anonymous

Foarte bun mie imi place !

abuz

anonymous

Arata super si cred ca e si gustoasa

abuz

anonymous

Anul sarpelui chinezesc e superb

abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Delicios...

abuz

anonymous

Suuuper imi palce mult

abuz

anonymous

Cea mai tare

abuz