Sfintisori moldovenesti (mucenici)
Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Intre timp, galbenusurile, zaharul, untul topit (rece), coaja rasa, zaharul vanilat, esentele, laptele, laptele batut la amestec in blender.
- Dupa care pun si maiaua, amestec bine si pun peste faina cernuta de 3 ori, cu sare cu tot. Amestec bine pina devine omogen si pun la framintat in masina de piine pentru o ora.
- Dupa o ora, scot aluatul, pun uleiul pe sub el si il impatur , batindu-l cu dosul palmei, pina ce incorporeaza tot uleiul.si dam iar la crescut, pentru inca 20 de minute.
- Urmeaza confectionatul mucenicilor:
Se aseaza in tava , se ung cu ou si se lasa la crescut jumatate de ora si dupa aceea se coc 40 de minute la foc potrivit . - Se scot pe gratar si cit sint inca fiebinti , se ung cu miere de albine din belsug si apoi se presara cu nuca prajita.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Superbi si gustosi eu fac in fiecare an.
Punctează această reţetă