Intre timp, galbenusurile, zaharul, untul topit (rece), coaja rasa, zaharul vanilat, esentele, laptele, laptele batut la amestec in blender.
Dupa care pun si maiaua, amestec bine si pun peste faina cernuta de 3 ori, cu sare cu tot. Amestec bine pina devine omogen si pun la framintat in masina de piine pentru o ora.
Dupa o ora, scot aluatul, pun uleiul pe sub el si il impatur , batindu-l cu dosul palmei, pina ce incorporeaza tot uleiul.si dam iar la crescut, pentru inca 20 de minute.
Urmeaza confectionatul mucenicilor: Se aseaza in tava , se ung cu ou si se lasa la crescut jumatate de ora si dupa aceea se coc 40 de minute la foc potrivit .
Se scot pe gratar si cit sint inca fiebinti , se ung cu miere de albine din belsug si apoi se presara cu nuca prajita.
Comentarii:
Superbi si gustosi eu fac in fiecare an.