Sfintisori moldovenesti (mucenici)

Altele
Foarte ușor
35 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • Intre timp, galbenusurile, zaharul, untul topit (rece), coaja rasa, zaharul vanilat, esentele, laptele, laptele batut la amestec in blender.
  • Dupa care pun si maiaua, amestec bine si pun peste faina cernuta de 3 ori, cu sare cu tot. Amestec bine pina devine omogen si pun la framintat in masina de piine pentru o ora.
  • Dupa o ora, scot aluatul, pun uleiul pe sub el si il impatur , batindu-l cu dosul palmei, pina ce incorporeaza tot uleiul.si dam iar la crescut, pentru inca 20 de minute.
  • Urmeaza confectionatul mucenicilor:
    Se aseaza in tava , se ung cu ou si se lasa la crescut jumatate de ora si dupa aceea se coc 40 de minute la foc potrivit .
  • Se scot pe gratar si cit sint inca fiebinti , se ung cu miere de albine din belsug si apoi se presara cu nuca prajita.

Punctează această reţetă

DDaniela171717

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Superbi si gustosi eu fac in fiecare an.

abuz