Se cerne faina , se pune sare, tarata -e foarte sanatos, sa puneti tarata in paine, daca va place-, drojdia maruntita, apoi cu 500 ml de apa calda framantati bine . Trebuie sa iese un aluat moale, nu ca si aluatul clasic de paine. Se framanta cam 20 min. apoi se toarna uleiul ca sa desprindeti de pe maini. Lasati la crescut.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, luati o planseta mai mare, presarati faina, apoi impartiti aluatul in doua, formati doua painici rotunde, folosindu-va de faina,(infainandu-le) si lasati iar la crescut cam 1/2 ora.
Intre timp , aprindeti cuptorul si puneti in cuptor, doua ceaune de tuci goale la infierbantat.
Dupa ce a crescut aluatul a doua oara, luati painicile infainate si le puneti in tuciul infierbantat, cu atentie sa nu va frigeti, apoi crestati, acoperiti ceaunele cu capace si dati la cuptor la foc mediu , o ora.
La jumatatea intervalului de coacere se scot si se muta. Asa arata la 1\2 de ora de coacere.
Comentarii:
Foarte buna. Poate ma lansez in arta brutariei?