Cum să gătești dovlecelul în apă?

votează acum
Acompaniamente
1 porții
Foarte ușor
15 min

Una dintre cele mai sănătoase metode de gătit pentru dovlecelul tău: fierberea!Un acompaniament pentru carnea și peștele dvs. După câteva minute de gătit, ii puteți condimenta cu un strop de ulei de măsline și un praf de sare. Urmați ghidul cu timpul ideal de gătit, împărtășit mai jos.


Ingrediente

1

Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare5 min
Gătire10 min

Observații

Ce ar trebui să fac cu apa în care au fiert dovleceii?

Pentru a evita irosirea apei de gătit de la dovlecei, folosiți-o pentru a vă uda plantele. Bogată în vitamine și minerale, mai ales dacă dovlecelul este organic, va servi drept îngrășământ pentru plantele în ghivece sau cele în aer liber.

Ce dovlecel să folosești?

Aici am folosit dovlecel lung, verde,dar puteți folosi și galben pentru a-ți colora farfuria! Vă sfătuim să păstrați dovlecelul rotund pentru rețete de legume umplute.

Cum asezonez dovleceii?

Nouă ne place simplitatea. Un strop de ulei de măsline extravirgin și un praf de sare sunt folosite pentru a înfrumuseța una dintre legumele noastre preferate :-) Dar nu ezitați să le însoțiți cu alte ierburi precum cimbru, rozmarin sau un amestec de ierburi de Provence.

Câți dovlecei de persoană?

Aproximativ 250 gr de dovlecel de persoana. Există diferite dimensiuni de dovlecel:
* 7 până la 14 cm inclusiv = 50 până la 100 gr
* 14 până la 21 cm inclusiv = 100 până la 225 gr
* 21 până la 30 cm inclusiv = 225 până la 450 gr


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+