Delicios de dulce, cu nuante de mosc si cu o consistenta untoasa, nu este de mirare ca papaya a fost numit "fructul ingerilor", de catre Cristofor Columb.
Papaya sunt fructe sferice sau in forma de para, cu un miez de culoare portocalie aprins, cu nuante fie galben sau roz. In cavitatea interioara a fructului sunt seminte negre, rotunde, imbracate intr-o substanta gelatinoasa. Semintele de papaya sunt comestibile, desi aroma lor este amara. Frunzele si fructele arborelui de papaya, contin papaina, o enzima care ajuta la digestia proteinelor, si se gaseste in cantitati concentrate in special in fructele necoapte. Enzima denumita arginina gasita in papaya este cunoscuta pentru cresterea fluxului de sange la nivelul organelor genitale. Este folosita cu succes pentru tratarea disfunctiilor erectile.
De ce sa consumati papaya? Pentru ca:- Revitalizeaza organismul uman si mentine energia si vitalitatea;
- Creste calitatea proteinelor in organism;
- Incurajeaza reinnoirea tesutului muscular;
- Sprijina sistemul cardiovascular;
- Intareste sistemul imunitar;
- Ajuta sistemul digestiv, prin descompunerea proteinelor si sprijina productia de enzime digestive;
- Previne formarea cataractei;
- Amelioreaza inflamatia;
- Amplifica virilitatea masculina;
- Amelioreaza greata si constipatia.
Cum se mananca papaya sau ce se poate face din el? Iata cateva sugestii:
- adaugat in salate de fructe, da o aroma deosebita;
- din pulpa se poate face un gem;
- semintele de papaya (pisate) se folosesc in salate cu vinegreta;
- fructele de mare merg foarte bine cu papaya.
Incercati: creveti cu papaya, salata cu papaya verde, si de ce nu o inghetata cu papaya!
Comentarii:
Foarte interesant.Multumim Petitchef.
Arginina e un aminoacid, nu enzima ..