Mi se intampla sa ajung la piata si/sau la supermarket cu planuri mari, si atunci cumpar din toate cate un pic, cu ganduri mari: sa fac pui nu stiu de care, legume nu stiu cum, sa marinez nu stiu ce, sa... diverse. Evident ca socoteala nu se potriveste pentru ca intr-o zi mananc in oras, in alta ajung prea tarziu acasa si alta data mi-e lene. Asa ca ma trezesc cu plase de cumparaturi care risca sa fie aruncate. Cred ca pe mai toti ii enverveaza situatia asta - practic arunci bani la gunoi.
Asa ca ultima data cand era s-o patesc, am scos din frigider toate legumele si am decis sa fac o tocana. Nu prea stiam cum - singurele tocane pe care le-am mancat erau cele facute de bunica mea, cu carne si cartofi, therefore am facut cum m-a taiat capul.
Am taiat toate legumele:
ceapa pestisori,
dovleceiisi
vinetele- bucati,
morcovii- rondele,
ciupercile- in doua daca erau mai maricele,
ardeii- cuburi.
Am luat o oala mai incapatoare si am pus un strop mic-mic de ulei (in continuare sunt pe tripul
light & healthy, so bare with me) ca sa calesc un pic ceapa, apoi am pus si vinetele. Deja era prea complicat sa mai amestec in oala, asa ca am rasturnat si restul ingredientelor si am turnat un litru de
supa de legumepeste toata distractia. Pentru ca mi s-a parut ca tot nu e destul lichid si ca o sa se arda naibii ceva, am rasturnat si o
conserva de rosii tocate, am pus
sare, piper si
ardei iute(pentru ca nu ma pot abtine... :)), am ras si niste
usturoideasupra, am amestecat si am lasat sa fiarba. Sa fi trecut vreo ora cand eu aveam o farfurie aburinda cu tocana de legume de vara, stropita cu
patrunjel si mult mai buna de cat ma asteptam. Do try :)