Simplu, usor de facut si foarte, foarte bun !Pentru asta avem nevoie de piscoturi (4 folii) un compot de piersici (ideal este facut in casa ) , 500 g mascarpone, 500 ml frisca lichida, 2 pachete crema de vanilie de la dr. Oetker, 5 oua, 200 g zahar si fructe (de sezon, de care se gasesc ) Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se adauga frisca si se bate pina la intarire ( eu le pun in blender).Se adauga mascarpone si crema de vanilie si se bate cu mixerul la viteza foarte mare, iese o crema pufoasa si aromata. Se scurg fructele din compot si in acest sirop se inmoaie piscoturile, nu foarte tare pentru ca vrem sa aiba tinuta.Constructia tortului este simpla : un rind de piscoturi, un strat subtire de crema, fructe taiate subtire, iar un strat subtire de crema, apoi iar piscoturi , crema, fructe, ultimul strat find crema in strat mai gros putin. Se decoreaza cu fructe dupa gust si se lasa la rece macar 3-4 ore. Din cantitatea asta tortul iese mare dar se poate face si mai micut, cu reducerea ingredientelor ca si cantitate. Este gustos si racoritor, un desert excelent !
DDaniela , bucatarie moldo-ardeleneasca
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Nemaipomenit de buuuuuuuuuuuuuna
am gătit această rețetă
anonymous
Super este fara cafea si am si eu voie dar mai trebuia si un plic de gelatina(:
Comentarii
anonymous
Nemaipomenit de buuuuuuuuuuuuuna
anonymous
Super este fara cafea si am si eu voie dar mai trebuia si un plic de gelatina(:
anonymous
Mmmmmmmmmmmmm,arata bine,am sa il incerc si eu
anonymous
Zuper