TIRAMISU CU FRUCTE

TIRAMISU CU FRUCTE

Simplu, usor de facut si foarte, foarte bun !Pentru asta avem nevoie de piscoturi (4 folii) un compot de piersici (ideal este facut in casa ) , 500 g mascarpone, 500 ml frisca lichida, 2 pachete crema de vanilie de la dr. Oetker, 5 oua, 200 g zahar si fructe (de sezon, de care se gasesc ) Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se adauga frisca si se bate pina la intarire ( eu le pun in blender).Se adauga mascarpone si crema de vanilie si se bate cu mixerul la viteza foarte mare, iese o crema pufoasa si aromata. Se scurg fructele din compot si in acest sirop se inmoaie piscoturile, nu foarte tare pentru ca vrem sa aiba tinuta.Constructia tortului este simpla : un rind de piscoturi, un strat subtire de crema, fructe taiate subtire, iar un strat subtire de crema, apoi iar piscoturi , crema, fructe, ultimul strat find crema in strat mai gros putin. Se decoreaza cu fructe dupa gust si se lasa la rece macar 3-4 ore. Din cantitatea asta tortul iese mare dar se poate face si mai micut, cu reducerea ingredientelor ca si cantitate. Este gustos si racoritor, un desert excelent !

D Daniela , bucatarie moldo-ardeleneasca

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Nemaipomenit de buuuuuuuuuuuuuna

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super este fara cafea si am si eu voie dar mai trebuia si un plic de gelatina(:

abuz

anonymous

Mmmmmmmmmmmmm,arata bine,am sa il incerc si eu

abuz

anonymous

Zuper

abuz