Banane + Caramel = Magic!
Si simplu de tot de facut:
Blatul tartei l-am facut din
200g biscuiti digestivi, facuti praf si pulbere in blender +
75g unt topit. Am amestecat bine si am intins maglavaisul cu degetele in tava de tarta unsa cu unt. Am dat la cuptor pentru 10 minute, la 180 grade. Apoi l-am scos din cuptor si l-am lasat sa se raceasca un pic.
In timpul asta m-am ocupat de operatiunea "Caramel":
200g zahar, topit intr-o tigaie la foc mic, peste care am adaugat
50g unt si
100ml smantana dulce. Am clocotit pana s-au omogenizat ingredientele si am obtinut o crema omogena de caramel, pe care am turnat-o peste blatul tartei.
Asta a fost partea cea mai grea (si va rog, aveti grija cu caramelul - te poti arde foarte, foarte rau cu el!)Am taiat
3 bananein felii subtirele si le-am asezat peste caramel.
Apoi am batut cu mixerul
200ml smantana pentru frisca +
5 linguri de zahar=> frisca pe care am intins-o mot, peste banane. La sfarsit am presarat bucatele de ciocolata amaruie deasupra, si asta a fost tot.
Mi-a placut la nebunie ce a iesit si o sa mai execut cat de curand una (mai ales ca ieri cat am fost plecata de acasa Alex, ca un misel ce e, a mancat ultima bucata :(( tragedie in toata regula :p)