Duminica a fost la noi matusa mea si ne-a adus branza sarata, proaspat facuta. Avea un gust incredibil de bun. Mi-am amintit de branzoaicele mancate la Cluj in timpul studentiei si avand marar pe balcon repede m-am apucat sa fac branzoaice sau poale'n brau, cum se numesc in Moldova.
Pentru aluat am pus 20g de drojdie la dospit in putina lapte caldut si 1 lingura de zahar. Intre timp am pregatit celelalte ingrediente, 500g de faina, 1 lingurita de sare, 100g de unt topit in 200ml de lapte, 1 lingura de zahar si 2 oua, am adaugat drojdia si am pus totul la dospit pentru 1 ora (cat sa dubleze volumul).
Pentru umplutura am omogenizat 250g branza sarata, 1 lingura de zahar, 2 oua, 2 linguri de smantana (data viitoare o sa pun mai putina smantana, un pic din branza a iesit in timpul coacerii :-)))) ) si mult-mult marar.
Am intins aluatul, l-am taiat in patratele (mi-au iesit 26 de patratele), am pus in mijlocul fiecaruia din umplutura si fiecare patrat am adunat catre mijloc, in forma de plic. I-am uns cu ou batut si i-am copt 35-40 de minute.
Comentarii:
Excelent!!!
Maxim
Excelenta reteta imi aduce aminte de placintele mamei mele, chiar acum ma pun sa fac si eu!!!
Foarte buna reteta