Spéculoos facuti in casa
Biscuiti belgieni cu o fina aroma de scortisoara, care se servesc, de obicei, la cafea, dar si la alte bauturi calde, precum ciocolata calda. O reteta pe care va invatam pas cu pas!
Ingrediente
20
Cost estimat: 1.4Euros€ (0.07€/porție)
Materiale
- Robot de patiserie (optional)
- Cutter de biscuiti
Preparare
Preparare1 oră
Gătire15 min
- Se amesteca untul moale cu zaharul. Cand este bine amestecat, adaugati faina, praful de copt si scorțisoara. Se amesteca pentru a forma aluat nisipos, apoi se adauga galbenusurile de ou si amesteca iar.
- Faceti o minge din aluat si impachetati-o folie alimentara. Dati la rece pentru o ora.
- Intindeti aluatul de o grosime de 1 cm grosime si, folosind un taietor special, taiati biscuitii. Asezati-i pe o tava de copt acoperita cu hartie de copt.
- Coaceti 15 minute la 180°C
- Gata!
Observații
Condimente: Aici punem doar scortisoara, dar puteti adauga si nucsoara, ghimbir sau cuisoare.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 105Kcal
- Carbo: 14.2g
- Grăsimi: 4.3g
- Grăsimi sat.: 2.5g
- Proteine: 1.8g
- Fibre: 0.6g
- Zahăr: 7.3g
- ProPoints: 3
- SmartPoints: 5
Informații nutriționale pentru 1 porție (25g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: