Pentru o pauza " de dulce" va ispitim cu marshmallows de casa! Sunt usor de facut, moi si se topesc in gura.
Va insotim pas cu pas in pregatirea acestor marshmallows datorita retetei noastre scrise + video :-)
Puneti gelatina in apa rece. Puneti apa si zaharul intr-o cratita pe foc si aduceti la punctul de fierbere. Puneti un termometru. Temperatura ar trebui sa atinga 130° C (sau lasati sa fiarba timp de aproximativ 5 minute). Incepeti sa bateti albul..
Cand siropul a atins temperatura, turnati-l peste albusul in timp ce continuati sa bateti la viteza mica. Dupa turnarea siropului, adaugati gelatina scursa.
In timp ce continuati sa bateti, adaugati siropul de grenadine si colorantul alimentar. Continuati sa bateti pana cand amestecul devine caldut.
Se amesteca amidonul de porumb cu zaharul pudra. Puneti acest amestec pe o placa de silicon sau intr-o tava.
Folosind un posh, faceti baghete mari de marshmallow. Daca nu aveti posh, turnati marshmallow-ul direct intr-o tava acoperita cu amestecul de amidon de porumb si zaharul pudra. Apoi presarati deasupra amestec de amidon de porumb si zahar pudra. Puneti in frigider timp de 3 ore.
Dupa aceasta perioada, scoateti rulourile de marshmallow si taiati-le in bucati.
Gata! Pastrati-le intr-o cutie etansa...daca mai raman :)
Comentarii:
Pentru orice cantitate de zahar merge 10 grame gelatina?