Jumatate de cana, de boabe de grau de la ultima recolta,se pun intr-un borcan in care se adauga 1 cana apa calduta si se lasa la inmuiat 8 ore.Borcanul se acopera cu un capac gaurit.
Dupa cele 8 ore de inmuiere, se scurge apa si se clateste graul germinat in citeva ape, pentru a indeparta fermentii care altereaza gustul graului.
Se lasa graul sa germineze in borcan, fara apa, 3-4 zile, repetand operatiunea de clatire si spalare a fermentilor, de 2 ori pe zi (eu lam clatit dimineata si seara).
Cand germenele de grau a crescut pana la aproximativ 0,5-2 cm se poate consuma.Lasate sa germineze in continuare, boabele isi altereaza gustul (se acresc).
Prin germinare, boabele se inmoaie astfel incit pot fi strivite intre degede, se mesteca usor si sunt dulci, placute la gust. Daca se acresc, nu se mai consuma.
Boabele germinate ( incoltite) se pot consuma ca atare, sau in diverse combinatii cu nuci sau alte seminte oleaginoase, fructe,polen,cum sunt de exemlu laptele de grau incoltit etc...
In mod similar pot fi germinate si celelalte cereale,urmand acelesi etape.
Aici va prezint cum a evoluat.
A doua zi.
A treia zi ,in care l-am si consumat.
Am pregatit un lapte delicios.
Comentarii:
Fabulos de bun!
Nici nu stiu unde zice reteta o stea.sa imi spuna vineva unde se afla reteta
C-am vaga reteta,de ce de exemplu nu se face mai mult grau germinat odata,sau daca vreau sa-l consum in fiecare zi ce ar trebui sa fac,sa pun in fiecare zi alt grau la germinat??Sincer nu prea am inteles.
Cu mandarine]]]
Foarte buna
Logic,frumos,la obiect
Reteta prezentata frumos
Foarte sanatos