Petitchef

GRAU GERMINAT (INCOLTIT)

GRAU GERMINAT (INCOLTIT)
Jumatate de cana, de boabe de grau de la ultima recolta,se pun intr-un borcan in care se adauga 1 cana apa calduta si se lasa la inmuiat 8 ore.Borcanul se acopera cu un capac gaurit.
Dupa cele 8 ore de inmuiere, se scurge apa si se clateste graul germinat in citeva ape, pentru a indeparta fermentii care altereaza gustul graului.
Se lasa graul sa germineze in borcan, fara apa, 3-4 zile, repetand operatiunea de clatire si spalare a fermentilor, de 2 ori pe zi (eu lam clatit dimineata si seara).
Cand germenele de grau a crescut pana la aproximativ 0,5-2 cm se poate consuma.Lasate sa germineze in continuare, boabele isi altereaza gustul (se acresc).
Prin germinare, boabele se inmoaie astfel incit pot fi strivite intre degede, se mesteca usor si sunt dulci, placute la gust. Daca se acresc, nu se mai consuma.
Boabele germinate ( incoltite) se pot consuma ca atare, sau in diverse combinatii cu nuci sau alte seminte oleaginoase, fructe,polen,cum sunt de exemlu laptele de grau incoltit etc...
In mod similar pot fi germinate si celelalte cereale,urmand acelesi etape.
Aici va prezint cum a evoluat.
A doua zi.
A treia zi ,in care l-am si consumat.
Am pregatit un lapte delicios.








Comentarii:

18/01/2014

Fabulos de bun!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Emanuela, 09/12/2017

Nici nu stiu unde zice reteta o stea.sa imi spuna vineva unde se afla reteta

(0) (0) Abuz
11/01/2015

C-am vaga reteta,de ce de exemplu nu se face mai mult grau germinat odata,sau daca vreau sa-l consum in fiecare zi ce ar trebui sa fac,sa pun in fiecare zi alt grau la germinat??Sincer nu prea am inteles.

(0) (0) Abuz
18/02/2014

Cu mandarine]]]

(0) (0) Abuz
15/02/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
29/01/2014

Logic,frumos,la obiect

(1) (0) Abuz
09/11/2013

Reteta prezentata frumos

(0) (0) Abuz
18/10/2013

Foarte sanatos

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!


Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează