Se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare ,cu zaharul si zaharul vanilat,apoi se adauga galbenusurile zdrobite,lingura de faiuna amestecata cu praful de copt si scortisoara si la final miezul de nuca macinat fin.
Se unge si tapeteaza cu hartie o tava de copt,se toarna aluatul si se da la copt,cca 12-15 minute,la foc potrivit in cuptorul preincalzit.
Blatul copt,se desporinde de hartie,se taie in doua jumatati pe verticala
Se mixeaza frisca pana se intareste,oprim 3-4 linguri pentru ornat,restul se amesteca cu iaurtul de fructe si 3 linguri de zahar pudra vanilat,se toarna gelatina inmuiata in 50 ml apa si apoi topita la bain -marin,in fir subtire si la final tableta de ciocolata rasa.
Din aceasta crema se opresc 4-5 linguri pentru ornat deasupra,restul se toarna pe jumatae de blat,se aseaza si cealalta jumatate deasupra,presand usor,se unge cu un strat de crema pe care il nivelam,apoidecoram dupa imaginatie cu frisca,ciocolata si bonbonele decor.Se lasa prajitura 2 ore la frigider,inainte de a o taia bucati potrivite.
Comentarii:
O singura lungura de faina????cam putin...
Cea mai buna prajitura
Foarte buna!!!!!!!