Fructele confiate si ghimbirul se pun la inmuiat cu vinul de ghimbir incalzit. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 160ºC. O forma rotunda cu diametrul de 20 cm se unge cu grasime si se tapeteaza cu hartie de copt. Untul se bate spuma cu zaharul.
Se adauga ouale batute, faina, mirodeniile, nucile si fructele inmuiate. Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor 3 ore. Se scoate si se lasa sa se raceasca 10 minute inainte de a o scoate din forma.
Gemul de caise se incalzeste si se unge prajitura cu ajutorul unei pensule. Martipanul se intinde intr-o foaie si se acopera prajitura cu el. Se taie felii si se serveste. Prajitura cu fructeCea mai buna prajitura de Craciun.
Prajitura cu fructe confiateBudinci individuale de CraciunFursecuri cu fructe confiatePrajitura de branza cu pereTarta cu pere, merisoare si frangipaneTarta de nectarine glazuratePrajiturele cu cirese si caise confiate.
Sos de ceapa si merisorPrajitura cu fructe de sezonBiscuiti cu migdale si caise confiatePrajitura cu fructul pasiuniiPlacinta de dovleacPrajitura de banane.