Petitchef

Panna cotta cu cafea si sirop de ciocolata

Desert
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru servire, se scot din forme si se glaseaza in sirop de ciocolata:

Preparare

  • Se hidrateaza gelatina pentru cel putin 10 minute in cafeaua rece. Frisca, zaharul brun si esenta de vanilie se incalzesc pe foc mic. Cand ajunge aproape de punctul de fierbere se trage de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
  • Atunci cand temperatura compozitiei scade putin sub 60 grade Celsius se adauga gelatina hidratata si se amesteca bine, pana cand se topeste. Se strecoara frisca.
  • Si se toarna in forme unse in prealabil cu ulei vegetal. Nu a forme speciale, asa ca am folosit cinci cesti de cafea pe care le-am uns cu ulei de cocos.
  • Dupa ce se racoreste bine, se baga cestile in frigider, unde stau cateva ore bune, pana cand gelatina incheaga panna cotta.

Rețete inrudite

YouTube

Panna cotta cu caise


Poze

Panna cotta cu cafea si sirop de ciocolata
Panna cotta cu cafea si sirop de ciocolata - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

Adriana, 03/06/2024

Minunat pentru zilele de vara, cand nu prea avem chef sa aprindem cuptorul.

(0) (0) Abuz
marcelina, 05/05/2019

Este super! Multumesc, de sfaturi, al meu a fiert mult si mi se pare mai grozav al dv. Voi face chiar azi.

(1) (0) Abuz
23/10/2013

Cred ca o voi incerca in week-end

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Panna cotta cu vanilie, rețeta de bază
Panna cotta cu vanilie, rețeta de bază
4 porții
5 h 30 m
Foarte ușor
Rețetă Panna cotta cu caise
Panna cotta cu caise
5 porții
8 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
2 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea
Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea
4 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
3 porții
4 h 10 m
Foarte ușor

Articole conexe

O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează