Pentru servire, se scot din forme si se glaseaza in sirop de ciocolata:
Preparare
Se hidrateaza gelatina pentru cel putin 10 minute in cafeaua rece. Frisca, zaharul brun si esenta de vanilie se incalzesc pe foc mic. Cand ajunge aproape de punctul de fierbere se trage de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
Atunci cand temperatura compozitiei scade putin sub 60 grade Celsius se adauga gelatina hidratata si se amesteca bine, pana cand se topeste. Se strecoara frisca.
Si se toarna in forme unse in prealabil cu ulei vegetal. Nu a forme speciale, asa ca am folosit cinci cesti de cafea pe care le-am uns cu ulei de cocos.
Dupa ce se racoreste bine, se baga cestile in frigider, unde stau cateva ore bune, pana cand gelatina incheaga panna cotta.
Comentarii:
Minunat pentru zilele de vara, cand nu prea avem chef sa aprindem cuptorul.
Este super! Multumesc, de sfaturi, al meu a fiert mult si mi se pare mai grozav al dv. Voi face chiar azi.
Cred ca o voi incerca in week-end