Separam ouale, batem bine albusul cu un pic de sare, galbenusurile le frecam cu zahar si zaharul vanilat. Punem la fiert jumatate din cantitatea de lapte, iar in cea ramasa punem amidonul si amestecam.
Cand fierbe laptele adaugam galbenusurile frecate cu zahar, dupa care punem si laptele cu amidonul.
Este foarte important sa lucram la foc mic. Amestecam pana se face ca o budinca, apoi adaugam imediat albusurile batute spuma punem cate o lingura de albus si amestecam.
Intr-o tava asezam prima foaie de cremes peste care sa turnam budinca un pic calduta si o lasam sa se raceasca de tot. Acum putem sa adaugam si un strat de frisca, dar este optional. Faramitam cea de-a doua foaie de cremes si presaram peste budinca.
Dam la frigider pentru cateva ore sau ideal ar fi sa o lasam peste noapte. Inainte sa o taiem pudram cu zahar pudra.
Am citit multe retete si chiar am incercat cateva. Am incercat si pe aceasta , dar in loc de 3 oua, am pus 6 si mi-a iesit o bunatate. Multumesc pentru detaliile de preparere. Sunt foarte importante pentru incepatori...
Comentarii:
Am citit multe retete si chiar am incercat cateva. Am incercat si pe aceasta , dar in loc de 3 oua, am pus 6 si mi-a iesit o bunatate. Multumesc pentru detaliile de preparere. Sunt foarte importante pentru incepatori...
Excelenta,gustoasa
Foarte bun !
Buna
Este ok!
Foarte bun...:d