Crema de oua in stil parizian

Crema de oua in stil parizian
Desert
10 porții
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

10

Aluat fraged:

Crema de oua:

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Amestecati faina cu zahar si unt rece, facut cubulete, pana obtineti un aluat de consistenta pesmetului.Apoi incorporati galbenusul si apa.Tapetati o forma mica de tarta cu acest aluat, intepati-l si dati-l la frigider.
  • Intre timp preparati crema de oua.Puneti laptele la fiert impreuna cu zahar si batonul de vanilie taiat bucatele.Dupa ce a dat un clocot, luati de pe foc, acoperiti si lasati sa se infuzeze.
  • Se amesteca faina de malai cernuta cu putina apa, apoi cu compozitia de lapte strecurata si racita putin.Se pune din nou pe foc mic si se ia cand incepe sa fiarba.Se bat ouale si se adauga la amestecul de lapte si faina de malai.Se aromatizeaza cu rom si se lasa sa stea putin.
  • Se incalzeste cuptorul la 230 C.Se toarna crema peste aluat si se da la cuptor pentru 20-25 minute, pana cand incepe sa se intareasca.Se scoate si se lasa sa se raceasca complet, inainte de a se scoate din forma.Se orneaza cu zahar pudra si capsuni.
3sisterscooking3sisterscooking

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: