A decongelat aluatul si l-a taiat in bucati dreptunghiulare. Pe fiecare bucata am pus un amestec din gem de caise, nuci si esenta de vanilie. A unit pe diagonala colturile bucatilor de aluat, fara sa inchid de tot pachetelele formate, ci doar putin. Deasupra pachetelelor am asezat cate un sfert de nuca.
Le-a asezat in tava pe hartie de copt. Am lasat tava la cuptor aproximativ 7-8 minute. Tocmai aici este partea artistica, aluatul de va deschide in cuptor si va forma micile "barcute" pe care le aveti in poze. In mod normal sfertul de nuca se desprinde si cade in mijlocul "barcutei", la mine unele au cazut in mijloc, unele pe langa, dar nu e o problema.
Cineva m-a intrebat de ce nu le-am lasat deja deschise? Din experienta mea de lucru cu aluat congelat, stiu ca oricum se umfla in cuptor foarte tare si riscam sa nu mai obtin forma dorita. De aceea daca le incercati, va sfatuiesc sa urmati indicatiile care se vad foarte bine si in poze, adica sa uniti totusi colturile aluatului.