Primăvara a adus cu ea o legumă grozavă: sparanghelul.
Crocant și gustos, poate fi savurat în salate, risotto, gratinat și multe alte feluri.
Vă împărtășim toate sfaturile noastre pentru a găti sparanghelul perfect!
-Cum să gătești sparanghelul într-o tigaie? Puneți un strop de ulei de măsline sau un pic de unt într-o tigaie, adăugați sparanghelul și rumeniți-l timp de aproximativ zece minute la foc mic, amestecând regulat.
-Sparanghelul trebuie curățat de coajă? În ceea ce privește sparanghelul verde, nu este necesara curățarea de coajă deoarece este mai fraged decât sparanghelul alb care trebuie curățat de coajă înainte de a fi gătit.
-Ce sos să însoțească sparanghelul? Mai multe sosuri pot merge foarte bine cu sparanghelul, precum sosul mousseline, sosul vinaigrette, sosul olandez și multe altele. Se poate mânca și cu un strop de ulei de măsline și sare de mare, un răsfăț!