Cum să gătești sparanghelul?

votează acum
Cum să gătești sparanghelul?
Antreuri
Foarte ușor
15 min
40 Kcal

Primăvara a adus cu ea o legumă grozavă: sparanghelul. Crocant și gustos, poate fi savurat în salate, risotto, gratinat și multe alte feluri. Vă împărtășim toate sfaturile noastre pentru a găti sparanghelul perfect!

Ingrediente

2
Cost estimat: 0.4 (0.2€/porție)

Materiale

  • Tigaie
  • Castron

Preparare

Preparare5 min
Gătire10 min
  • Curățați sparanghelul: tăiați partea lemnoasă a sparanghelului și îndepărtați imperfecțiunile mici prezente pe tulpină.
  • Așezăm sparanghelul buchetat (legat cu sfoară și ținut vertical, cu varful in sus) într-o cratiță cu apa rece cu sare.
  • Puneți la fiert. Când apa începe să fiarbă, țineți la fiert între 8 și 15 minute de gătit, în funcție de mărimea sparanghelului dvs.
  • Când s-a gătit, puneți spraranghelul într-un castron cu apă cu gheață pentru a-și menține culoarea verde și fermitatea!

Punctează această reţetă

Observații

-Cum să gătești sparanghelul într-o tigaie?

Puneți un strop de ulei de măsline sau un pic de unt într-o tigaie, adăugați sparanghelul și rumeniți-l timp de aproximativ zece minute la foc mic, amestecând regulat.

-Sparanghelul trebuie curățat de coajă?

În ceea ce privește sparanghelul verde, nu este necesara curățarea de coajă deoarece este mai fraged decât sparanghelul alb care trebuie curățat de coajă înainte de a fi gătit.

-Ce sos să însoțească sparanghelul?

Mai multe sosuri pot merge foarte bine cu sparanghelul, precum sosul mousseline, sosul vinaigrette, sosul olandez și multe altele.
Se poate mânca și cu un strop de ulei de măsline și sare de mare, un răsfăț!

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 40Kcal
  • Carbo: 5g
  • Grăsimi: 0.9g
  • Grăsimi sat.: 0g
  • Proteine: 2.7g
  • Fibre: 4.8g
  • Zahăr: 5g
  • ProPoints: 1
  • SmartPoints: 2
Informații nutriționale pentru 1 porție (201g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: