Petitchef

Cum să gătești sparanghelul?

Primăvara a adus cu ea o legumă grozavă: sparanghelul.
Crocant și gustos, poate fi savurat în salate, risotto, gratinat și multe alte feluri.
Vă împărtășim toate sfaturile noastre pentru a găti sparanghelul perfect!

Antreuri
2 porții
5 min
10 min
Foarte ușor
40 Kcal

Ingrediente

2
Cost estimat: 0.4 (0.2€/porție)

Materiale

  • Tigaie
  • Castron

Preparare

  • Curățați sparanghelul: tăiați partea lemnoasă a sparanghelului și îndepărtați imperfecțiunile mici prezente pe tulpină.
  • Așezăm sparanghelul buchetat (legat cu sfoară și ținut vertical, cu varful in sus) într-o cratiță cu apa rece cu sare.
  • Puneți la fiert. Când apa începe să fiarbă, țineți la fiert între 8 și 15 minute de gătit, în funcție de mărimea sparanghelului dvs.
  • Când s-a gătit, puneți spraranghelul într-un castron cu apă cu gheață pentru a-și menține culoarea verde și fermitatea!

Observații:

-Cum să gătești sparanghelul într-o tigaie?
Puneți un strop de ulei de măsline sau un pic de unt într-o tigaie, adăugați sparanghelul și rumeniți-l timp de aproximativ zece minute la foc mic, amestecând regulat.

-Sparanghelul trebuie curățat de coajă?
În ceea ce privește sparanghelul verde, nu este necesara curățarea de coajă deoarece este mai fraged decât sparanghelul alb care trebuie curățat de coajă înainte de a fi gătit.

-Ce sos să însoțească sparanghelul?
Mai multe sosuri pot merge foarte bine cu sparanghelul, precum sosul mousseline, sosul vinaigrette, sosul olandez și multe altele.
Se poate mânca și cu un strop de ulei de măsline și sare de mare, un răsfăț!

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 40Kcal
  • Carbo: 5g
  • Grăsimi: 0.9g
  • Grăsimi sat.: 0g
  • Proteine: 2.7g
  • Fibre: 4.8g
  • Zahăr: 5g
  • ProPoints: 1
  • SmartPoints: 2
Informații nutriționale pentru 1 porție (201g)


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sparanghel cu sos mousseline
Sparanghel cu sos mousseline
2 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella
Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella
20 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Salata in stil landes
Salata in stil landes
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Risotto cu sparanghel verde și parmezan
Risotto cu sparanghel verde și parmezan
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri cu somon si branza de capra
Rulouri cu somon si branza de capra
8 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salată cu sparanghel super gustoasă
Salată cu sparanghel super gustoasă
4 porții
20 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Cum sa gatesti perfect carnea de peste! Cum sa gatesti perfect carnea de peste! Ce poti sa gatesti cu naut? Ce poti sa gatesti cu naut? O delicatesa din antichitate – sparanghelul O delicatesa din antichitate – sparanghelul

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează